Montella'dan 'VAR' Tepkisi

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, hakem hatalarinin olabilecegini belirterek, "Ilk oldugunda belki sinirlenebilirsiniz, futbolda böyle seyler var. Sadece sunu anlamakta güçlük çekiyoruz, VAR sistemi oldugu bir ortamda bazi seyleri nasil göremiyoruz" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasinda evinde Ümraniyespor ile oynayacak olan Adana Demirspor, bu maçin hazirliklarini yaptigi antrenmanla sürdürdü. Antrenman öncesinde basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella, "Takimi tebrik etmek gerekiyor. Böyle bir statta böyle bir seyircinin önünde hiçbir zaman pes etmediler. Tekrardan skora ortak olmak için ne gerektiyse yapti. O yüzden tebrik ediyorum çocuklari. Takim ruhumuzun da ne kadar önde oldugunu da gösterdi bu. Bu bizim için çok pozitif bir sey" dedi.

Hakem hatalarinin olabilecegi ve futbolda bunlari kabul ettiklerini söyleyen Montella, "Sadece ilk oldugunda belki sinirlenebilirsiniz, futbolda böyle seyler var. Mesela sadece sunu anlamakta güçlük çekiyorum. VAR sistemi oldugu bir ortamda bazi seyleri nasil göremiyoruz. Mesela Szalai’nin pozisyonunda farkli bir spor bransindan gelen hareketler, bir faul vardi orada. Hiçbir sekilde ciddiye alinmadi, bu bize zorluk veriyor. Bu konu üzerinde de pek fazla tartismaya gerek yok" diye konustu.



"Rakip kaleci topu 20 saniyeden fazla elinden tuttu"

Anlayamadiklari bazi konular oldugu söyleyen basarili teknik direktör, sözlerine söyle devam etti:

"Onlardan bir tanesi de su, uluslararasi kurallar dahilinde, FIFA’nin yürürlüge soktugu kurallar dahilinde kaleciler topu eline aldiginda 6 saniye kurali vardir. Bazen bu 7-8 saniye olur bunu anlayisla karsilariz. Ama rakip kaleci birçok pozisyonda topu 20 saniyeden fazla, 21-22 saniye gibi pozisyonlar yasandi. O durumda aslinda çift vurus verilmesi gerekiyor ceza sahasi içerisinde. Onlari hiç görmedik, bize göre yapilan bir müdahale yok sistem tarafindan. O yüzden bunu ve bu tarz seyleri anlayamiyoruz."

Vincenzo Montella, "Bizim hedefimiz su, tek basimiza oynamiyoruz rakipte var. Çok fazla yeni futbolcumuz var, evet bunu biliyoruz. Elimizden gelen her seyi yaparak en maksimum neyse onu çikaracagiz her maçtan, adim adim ilerleyerek. Içimizde tuttugumuz o hedefleri de yakalamak istiyoruz" dedi.



"Ümraniye maçi bize birçok sorunun yanitini verecek"

"Bir dahaki maç aslinda bize birçok sorunun yanitini verecektir" diyen Vincenzo Montella, "Çünkü üç maçini iyi bir sekilde tamamlamis bir rakibe karsi oynuyoruz. Kolektif anlamda defans yapabilen bir takima karsi oynayacagiz. Bunu gönül rahatligiyla söyleyebilirim gerçekten iyi defans yapan bir takim ve baski yapacaklari zaman da etkili baski yapan bir takim. O yüzden bir daha ki maç bize birçok sorunun yaniti verecek. Biz çalisacagiz hazirlanacagiz, adim adim ilerleyerek hedeflerimize ulasmaya çalisacagiz" seklinde konustu.

Teknik Direktör Montella’nin açiklamalarindan ardindan antrenman futbolcularin isinma ve koordinasyon hareketleriyle basladi.

Daha sonra dar alanda top kapma, pas antrenmani yapildi. Ardindan Ümraniyespor maçinin taktik çalismasi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA