Manisa FK Alman Orta Saha Oyuncusu Stark'i Kadrosuna Katti

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Manisa Futbol Kulübü, Alman orta saha oyuncusu Yannick Stark’i renklerine bagladi.

Manisa Futbol Kulübü, 31 yasindaki Alman orta saha oyuncusu Yannick Stark ile 2 yillik anlasma sagladi. Fikri Bayril Tesisleri’nde gerçeklesen imza törenine Manisa FK Baskan Vekili Engin Anli katildi.

Imza töreninde konusan yeni transfer Yannick Stark, “Buraya geldigim için çok mutluyum. Gelmeden önce Manisa Futbol Kulübü ile ilgili olumlu bilgiler edindim. Türkiye’deki eski takim arkadaslarimdan, Fenerbahçeli Serdar Dursun’dan, bu takima dahil olan Edgar Prib’den bilgiler aldim. Hepsi bana çok olumlu yönde bilgiler verdi. Türk kültürüyle ilgili de yeni seyler ögrenmek istiyorum. En kisa sürede sahaya çikmak, oynamak ve takim arkadaslarimla birlikte basarilar yakalamak istiyorum” ifadelerini kullandi.

Uzun süren ugraslar sonucu Yannick Stark transferinde mutlu sona ulastiklarini belirten Baskan Vekili Engin Anli ise “Daha önce de söylemistim. Biz bu sezon transfer planlamamizi yaparken atletik ve dinamik bir takim yaratma hedefiyle yola çiktik. Bu dogrultuda transferler yaptik. Yannick Stark’in bu anlamda takimin çok önemli bir parçasi olacagini düsünüyoruz. Yannick Stark’in transferi kolay olmadi. Yaklasik bir buçuk aydir bu transferle ilgili çalisiyoruz. Geldigi kulüpte takimin kaptanlarindan biriydi, önemli oyuncularindan biriydi. Kulübü onu kolay kolay birakmadi, ikna etmek biraz zor oldu ama kendisi buraya gelmeyi çok istedi. Bizim onunla ilgili düsüncelerimiz çok netti. Transferde mutlu sona ulastik. Yannick Stark’a Manisa Futbol Kulübü formasiyla basarilar diliyorum” dedi.

Manisa Futbol Kulübü’nün yeni transferi Yannick Stark, 28 Ekim 1990 yilinda Almanya’da dünyaya geldi. Futbola Eintracht Frankfurt altyapisinda baslayan 31 yasindaki oyuncu, profesyonel kariyerine Darmstadt 98 takiminda adim atti. Daha sonra Frankfurt 1899 ve 1860 München formalari da giyen deneyimli orta saha son olarak Dynamo Dresden formasi giydi. Kariyerinde 410 maça çikan Yannick Stark, 48 gol ve 23 asistlik performans sergiledi.

Kaynak: İHA