Jesus Açiklamasi 'Oyuncularim Her Geçen Gün Daha Çok Inaniyorlar'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, oyuncularinin her geçen gün daha çok inandigini ifade ederken, UEFA Sampiyonlar Ligi elemesinde Dinamo Kiev’e yenilmelerinin bogazinda dügüm gibi kaldigini söyledi.

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ikinci maçinda Fenerbahçe evinde Austria Wien’i 4-1 maglup ederek grup asamasina yükseldi. Müsabakanin ardindan basin toplantisinda konusan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Fenerbahçe’nin bir maçini daha güzel futbol ve 4 golle tamamladigini söyleyerek, “Özellikle ikinci yari kalitemizi gösterdik, güzel oyun sergiledik ve attigimiz goller de güzeldi. Taraftarlarimiza ikinci yari özellikle sov sunduk. Oyuncularim her geçen gün daha çok inaniyorlar. Uygulamak istedigimiz fikirleri hem defansif, hem ofansif anlamda daha iyi uyguluyorlar. Daha da gelismeye çalisacagiz. Hazirlik sürecimiz 5 haftaydi. Pek çok oyuncu sonradan takima katildi.

Oyuncularimiz bizim uygulamak istedigimiz fikirleri anlamaya basliyorlar. Her zaman kazanamayacagimizi biliyoruz ama bizim hedefimiz her hafta daha üzerine koyarak devam etmek ve her maçi kazanmak” dedi.



“Fenerbahçe prestijini tekrardan geri kazanmali”

Portekizli teknik adam, Fenerbahçe’nin prestijini tekrardan geri kazanmasi gerektigini vurgulayarak, "Ben ve oyuncularim taraftarlarimizi mutlu etmek için çok çalisiyoruz. Onlari galibiyetlerle mutlu etmek istiyoruz. Onlari mutlu etmek için gol atmak lazim. Taraftarlarin forvet beklentisi var ama elimizdeki forvetler performansini arttirdi. Bugün King ve Pedro oynamadilar. Bu da dogru yolda oldugumuzu gösteriyor. Ilk hedefimiz gruplara kalmakti, basardik. Gerek Sampiyonlar Ligi, gerek Avrupa Ligi’nde gruplarda olmayi hak ediyoruz. Fenerbahçe’nin kaybettigi prestijini tekrardan geri kazanmasi ve siralamada kendini yukariya çikartmasi gerekiyor. En iyi 30 takim arasinda olmali Fenerbahçe, bunun için de maçlar kazanmaliyiz” ifadelerini kullandi.

“Buraya taraftar ve oyuncularin sevgisi için geldim”

Maç sirasinda kendisine yapilan tezahüratlarla ilgili soruya cevap veren Jesus, “Fark etmedim maç sirasinda. Bu benim için yeni bir haber oldu. Benim buraya gelirken bu karari vermemdeki en önemli sebeplerden biri taraftarlarin bana göstermis oldugu sevgiydi. Sosyal medyadan birçok mesaj attilar, ne kadar istediklerini gösterdiler. Ben buraya finansal sartlarimi daha iyi yapmak için gelmedim. Burada Portekiz’den daha az kazaniyorum. Taraftar ve oyuncularin sevgisi için geldim. Bu durum beni asik ediyor. Maç esnasinda anlayamadim kusura bakmasinlar, onlara bir kez daha tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Grup asamasinda ne kadar ileri gidecegimizi görecegiz”

UEFA Avrupa Ligi’nde gruplara kalmalariyla ilgili degerlendirmede bulunan tecrübeli teknik adam, “Avrupa’da ilk hedefimiz gruplara kalmakti. Kurada 4. torbada olacagiz. Bu turnuvadaki en iyi takimlarla karsilasacagiz. Çogunun Sampiyonlar Ligi geçmisi var. En iyi mücadelemizi verecegiz. Büyük önceligim lig sampiyonlugu. Avrupa Ligi sampiyonlugu hedefiyle gelmedim. Simdilik zor bir hedef. Mümkün oldugu kadar yukariya çikmak istiyoruz. Grup asamasinda ne kadar ileri gidecegimizi görecegiz” seklinde konustu.



“Dinamo Kiev maçi bogazimda dügüm gibi kaldi”

Takimin performansina deginen Jesus, “Ben her zaman takimimdan daha fazla gol atmasini isterim. 2 attiysak 3, 3 attiysak 4 gol isterim. Oyunculara bu mentaliteyi asiliyorum. Her zaman böyle olacak diye bir sey yok. Bazi anlarda skoru kontrol etmeyi bilmeniz gerekmekte. Bu da futbolun bir parçasi. Kiev ile tekrar eslesme ihtimali var. Onlarla karsilastigimizda çok az bir süremiz vardi. Ikinci maçi 10 kisi oynadik. O maç bogazimda dügüm gibi kaldi. Onlarla tekrar oynamak isterim” diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA