Hamit Altintop Açiklamasi 'Sadece Oyuncularimiz Degil Kulüplerimiz De Insallah Buralarda Yer Alacak'

Türkiye Futbol Federasyonu A Milli Takim’dan sorumlu yönetim kurulu üyesi Hamit Altintop, sadece milli futbolcularin degil Türk kulüplerinin de Sampiyonlar Ligi’nde yer alarak basarili gösterecegini ifade etti.

UEFA Sampiyonlar Ligi grup kuralari Haliç Kongre Merkezi’nde çekildi. Kuranin ardindan Türkiye Futbol Federasyonu A Milli Takim’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altintop, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. UEFA Sampiyonlar Ligi Final maçinin Istanbul’da oynanacak olmasinin çok önemli oldugunu dile getiren Hamit Altintop, “Önemli bir platform oldugunu düsünüyorum. Finalin Istanbul’da olmasi böyle bir etkinligi Istanbul’da olmasi çok önemli. Bir tarafimiz seviniyor. Kendi adima mutluyum ama diger taraftan da bir Türk takiminin burada yer almamasi biraz üzücü. Milli takimdan arkadaslarimiz var. Umarim onlar çok iyi performans gösterir. Umarim yillar sonra veya ilk defa bir Türk oyuncusu insallah gelecek yillarda bir Türk takimi bu platformda ciddi sekilde iyi performans gösterir ve kazanma firsati elde edebilir. Bugünün tadini çikartmaya çalisiyorum ama genel manada Türk futbolunun hedefi her yil bu platformda yer almasi. Türk kardeslerimizin burada yer göstermesi. Ben kalpten inaniyorum bizim kardeslerimiz burada olmayi hak ediyor. Biz onlara daha iyi sartlar daha iyi bir egitim ve daha büyük destekler vererek sadece oyuncularimiz degil kulüplerimiz de insallah buralarda yer alacak. Sadece yer almayacak insallah çok da basarili olacak” seklinde konustu.



“Ridvan ve Ahmet umarim kulüplerinde iyi performans gösterir”

Iskoç ekibi Rangers’a transfer olan Ridvan Yilmaz ve Ajax’a transfer olan Ahmetcan Kaplan’in takimlarinin ayni grupta yer almasiyla ilgili Altintop, “O grup çok ilginç ve zor bir grup. Milli takim sorumlusu olarak o maçlar ayri önemli olacaktir. Arkadaslarimizi takip edecegiz. Umarim kendi kulüplerinde çok güzel performans gösterirler. En kisa zamanda da bir Türk oyuncusu, Türk takimi bu platformda hiç kimsenin basaramadigi bir basariya imza atar” sözlerini sarf etti.

“Bayern Münih’i finalde görmek çok hos olur”

Finalde hangi takimlarin oynayacagi tahmini sorulmasi üzerine Hamit Altintop, “Bunu saklamama gerek yok. Ben küçüklükten itibaren Bayern Münih taraftariyim. Bayern Münih’i bu finalde görmek benim için çok hos olur ama bir Türk kardesimizi finalde görmek belki kupayi kaldirmasi bu herhalde tüm Türk halkinin arzusudur” yanitini verdi.

“Kupayi kazanmak istiyorsaniz bu yollardan geçmeniz gerekiyor”

Hamit Altintop, Bayern Münih’in yer aldigi C Grubu’nu da degerlendirerek, açiklamasini su ifadelerle tamamladi:

“Bütün gruplar zor. Tarihi olarak en zor grup o gözüküyor. Basarili olmak ve kupayi kazanmak istiyorsaniz bu yollardan geçmeniz gerekiyor. Diger taraftan Manchester City, Sevilla grubu da çok güçlü bir grup. Futbol güzel tarihler yaziyor. Bayern Münih’in Lewandowski ile karsilasmasi. Dortmund’un da Haaland ile bir araya gelmesi. Futbolu hos kilan konulardan bir tanesi de budur.”

Kaynak: İHA