Dursun Özbek Açiklamasi 'Trabzonspor Maçina Takimimiz Son Derece Motive'

Galatasaray Baskani Dursun Özbek, bu hafta deplasmanda oynayacaklari Trabzonspor maçiyla ilgili yaptigi açiklamada, "Trabzonspor ile önemli bir maç oynayacagiz. Takimimiz bu manada son derece motive. Pazar günü maç güzel maç olacak. Iki güzide takimin mücadelesi olacak. Neticesini de hep beraber görecegiz" dedi.

Galatasaray Baskani Dursun Özbek, Nef Stadyumu’nda düzenlenen sponsorluk anlasmasinda gündemle ilgili açiklamalarda bulundu. Transfer dönemiyle ilgili konusan Dursun Özbek, "Transfer sezonunda önümüzde daha 10 günden biraz daha fazla süre var. Transfer detaylarinin çok açikça basinla paylasmak kulüplerine aleyhine oluyor. Çalismalarimiz ara vermeden devam ediyor. Size bilgi akisi biraz yavas am bu da kulüplerin lehine olan bir durum. Çalismalarimizin durgunlastigini söylemek mümkün degil” diye konustu.

Bu hafta Spor Toto Süper Lig’de bu hafta deplasmanda oynayacaklari Trabzonspor maçi için Baskan Özbek, "Trabzonspor ile önemli bir maç oynayacagiz. Takimimiz bu manada son derece motive. Pazar günü maç güzel maç olacak. Iki güzide takimin mücadelesi olacak. Neticesini de hep beraber görecegiz" seklinde konustu.



"Projeleri sirasiyla yapiyoruz"

Projeler hakkinda bilgi veren Özbek, "Mecidiyeköy’deki projeyi yeniledik. Satis ofisi de kuruldu, rezidanslar yapmak üzere. Kulübe büyük finansal destek saglayacak. Kemerburgaz’da proje çalismalarimiz bitti. Saha düzenlemesi çalismalarina daha önce basladik. Metin Oktay Tesisleri’ni Florya’dan oraya tasimak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde temel atma olacak. Buna ihtiyacimiz var. Flroya’daki antrenman tesisleri 40-45 yil önce yapilmis tesisler. Bu tesisler Galatasaray’a dar geliyor. Tesislere yapanlara tesekkür etmek lazim. 40 sene Galatasaray orada çalisti. Artik bu tesis Galatasaray için uygun tesis degil. Galatasaray’in yeni ve kendisine yakisan tesislere kavusmasinin geregi var. Kemerburgaz tesislerinde 6 tane futbol sahasi olacak. Insaata çok kisa sürede basliyoruz. Florya’daki arazinin gelismesiyle ilgili çalismalarimiz var. Bütün bu projelerde birinci amacimiz özellikle Galatasaray camiasini rahatsiz eden Bankalar Birligi Konsorsiyum ile yapilan yapilandirma anlasmasindan çikmak istiyoruz. Elimizdeki gayrimenkulleri gelistirmek suretiyle, ortaya çikacak fon büyük bir fon olacak. Öncellikle bu gelistirmeyi yapip, bu fonla Bankalar Birligi anlasmasindan çikmak istiyoruz. Günde 1.2 milyon TL faiz ödüyoruz. Yillik yaklasik 400 milyon TL. Salon projesi ilgili olarak, yaklasik 6 sene evvel projesini yaptik. Insaat ruhsatini da aldik. Amacimiz Galatasaray kendi evinde oynasin diye. O insaat ile beraber Ali Sami Yen Spor Kompleksi yasayan bir yer olmasini ve her gün taraftarlarimizi görmek pesindeyiz. Maalesef 5-6 sene geçti. Ruhsatin yenilenmesi gerekiyor. Onun çalismalarini da yapiyoruz. Bahsettigim projeleri sirasiyla yapiyoruz. Salon projesi Aslantepe’ye büyük bir katki verecek. Bu amaci gerçeklestirmek için elimden geleni yapacagim. Finansal yapisi en iyi olan kulüp Galatasaray. Bizim spor disindaki kaynaklari harekete geçirme zorunlulugumuz var. Bütün kulüplerle bu tür faaliyetleri yapmak zorundalar" ifadelerini kullandi.

Dursun Özbek ayrica stat isim sponsorluguyla ilgili çalismalarin devam ettigini belirterek, "Su anki sponsorumuz Nef. Erden Timur’a tesekkür ediyorum. Çalismalarini her yönde devam ediyor Galatasaray’in basarisi için. Geçen sezon basketboldaki basarisini izledik. Gayrimenkullerin gelistirilmesinde destek veriyor. Stat isim sponsorlugu su anda onun üzerinde. Daha iyi sponsor bulundugu takdirde rahatlikla isim sponsorlugundan vazgeçebilecegini daha önce söylemisti. Galatasaray için daha iyisini daha fazla gelir getirecek sponsorluk pesinde de çalisiyoruz. Onun için su an fazla detay vermenin gerekli olmadigini düsünüyorum" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA