Çocuk Evlerinde Kalan Çocuklar Karate Turnuvasindan Basariyla Döndü

Adiyaman Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü bünyesinde hizmet veren Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezine bagli çocuk evlerinde kalan çocuklar, Çermik Karate Turnuvasindan büyük basariyla döndü.

Diyarbakir’in Çermik ilçesinde düzenlenen Çermik Karate Turnuvasinda Adiyaman’i 5.siraya tasiyarak 7 madalya ile dönen çocuklarin sevinçleri yüzlerine yansidi.

Zorlu bir turnuvada elde edilen basarinin gururunu yasadiklarini dile getiren Adiyaman Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Fehmi Çelik, “Çesitli sebeplerle ailelerinden yoksun kalan ya da hayatlarinin bir noktasinda yasinin küçüklügüne göre büyük dertlerle bas basa kalmis çocuklar himaye altina alinarak geleceklerinin topluma yararli bir sekilde gelistirilmesi en önemli vazifelerimizdendir. Biz bu bilinçle çocuklarimizin toplumsal hayata uyumlarini saglarken aile sefkati, sevgisi ve ilgisi içerisinde sosyal, sportif ve kültürel alanlari kapsayici tüm gelisimlerini desteklemeyi eksiksiz yerine getirmeye çalismaktayiz. Gelecegimiz olan çocuklarimizin akademik gelisimlerini desteklememizin yani sira farkli gelisimsel alan yönlerini ortaya çikarma yaklasimlarimizi her daim inovasyon içerisinde arttirmakta ve sürdürmekteyiz. Bu minvalde Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlügümüz ve Karate Antrenörümüz Ismail Günay’in, karate alaninda basari gösteren çocuklarimizi yetistirmeleri bizim gurur tablolarimizdan bir tanesini olusturmaktadir. Bu tablomuzu Diyarbakir’da düzenlenen karate sampiyonasinda da çocuklarimizin elde ettikleri basarilariyla taçlandirmis olduk. Bu vesileyle ilimizi 5. siraya tasiyarak 7 madalya kazanan çocuklarimizi tebrik ediyor, bu basariya ulasmalarina katki saglayan ve emek veren tüm personellerimize tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA