ADÜ Spor Bilimleri Fakültesi Özel Yetenek Sinavlari Basladi

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, 2022-2023 Akademik Yili Özel Yetenek Sinavlarini gerçeklestiren Spor Bilimleri Fakültesi’ni ziyaret etti.



Özel yetenek sinav sonuçlarina göre Spor Bilimleri Fakültesi’ne toplam 310 ögrenci alinacak olup bunlarin 98’i kadin, 177’si erkek, 11’i engelli ve 24’ü milli sporculardan olusacak. Adaylar bu yil tek asamali voleybol, futbol, basketbol, hentbol, güres, atletizm, yüzme tenis ve badminton olmak üzere 9 farkli branstan birini seçerek kendi aralarinda her bölüm için yarisacaklar.

Ögrencilerin, ulusal ve uluslararasi düzeyde egitim görmüs ve kariyer yapmis, dünya standartlarinda egitim veren güçlü bir kadro tarafindan yetistirildigini belirten ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Spor Bilimleri Fakültemiz ‘Sampiyonlar Okulu’ olarak marka haline geldi. Bu yil da fakülteye yeni baslayacak ögrencilerimiz ile basarilarimizin devam edecegine inancim tam. Sinavlara giren tüm ögrencilere basarilar dilerim” dedi.



Fakülteye yogun bir ilginin oldugunu söyleyen Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Burçin Ölçücü, “Türkiye’nin farkli bölgelerinden gelen 1520 aday TYT, orta ögretim basari puani ve özel yetenek puanina göre 7 farkli programdan birine yerlesmek için birbiriyle yarisiyor. Fakültemizde Beden Egitimi ve Spor Egitimi, Antrenörlük Egitimi, Spor Yöneticiligi Bölümleri bulunmaktadir. Milli sporcu burslari ise Fakültemize olan ilgiyi arttirdi. Yetenek sinavlarinda, tüm branslarda adaylarin jüri önünde tek tek degerlendirilmesi yapiliyor. Sinavlara giren ögrencilerimize basarilari dileriz" dedi.



26 Agustos 2022 tarihinde tamamlanacak olan sinavlarin sonuçlari ADÜ web sayfasindan duyurulacak.

Kaynak: İHA