Abdullah Avci'nin Avrupa Kaderi

UEFA Sampiyonlar Ligi play-off turunda sahasinda Danimarka’nin FC Kopenhag takimi ile 0-0 berabere kalarak turnuvaya veda eden Trabzonspor’un Teknik Direktörü Abdullah Avci, Karadeniz ekibinin basinda Süper Lig’de yakaladigi basariyi Avrupa kupalarinda yakalayamadi.

Trabzonspor, UEFA Sampiyonlar Ligi play-off turu rövans maçinda Danimarka’nin FC Kopenhag takimini agirladi. Ilk maçta deplasmanda rakibine 2-1 maglup olan bordo-mavililer, evinde ise rakibiyle 0-0 berabere kalarak Sampiyonlar Ligi bileti alamadi.

Avci, döneminde Trabzonspor oynadigi 6 Avrupa Kupasi maçinda galip gelemedi. Bordo-mavili takimin basinda UEFA Konferans Ligi ve UEFA Sampiyonlar Ligi play-off turu olmak üzere 6 karsilasmaya çikan Avci, söz konusu maçlarda 3 beraberlik, 3 maglubiyet aldi. Ilk olarak geçen sezon UEFA Konferans Ligi’nde Norveç’in Molde takimi ile eslesti. Ilk maçta sahasinda 3-3, deplasmanda 1-1 berabere kalan bordo-mavililer penaltilarla turu geçti. Konferans Ligi play-off turunda Roma ile karsilasan Karadeniz ekibi, sahasinda 2-1, deplasmanda da 3-0’lik sonuçlarla maglup olarak Avrupa’ya veda etti. Trabzonspor, Sampiyonlar Ligi play-off turunda da FC Kopenhag karsisinda ilk maçta deplasmanda 2-1 maglubiyet alirken sahasinda da 0-0’lik sonuçla Sampiyonlar Ligi’nde gruplara kalma hayalini baska bir bahara birakti.

Kaynak: İHA