Selahattin Baki Açiklamasi 'Onyekuru Karsilasma Boyunca Tribünleri Tahrik Etti'

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, 4-2 kazanilan Adana Demirspor maçinin ardindan konustu. Sampiyonlugun en büyük adayi olduklarini her geçen hafta ispatlayacaklarini söyleyen Baki, Onyekuru’nun da maç içinde yaptiklarina tepki gösterdi.

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasinda Adana Demirspor’u 4-2 maglup eden Fenerbahçe’de Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki karsilasmanin ardindan konustu.

Galibiyeti taraftarlara armagan eden Baki, “Zaman zaman güzel futbol, zaman zaman stresli anlar oldu. 3-0’dan sonra daha rahat kazanmamiz gereken bir maçti. Biraz sikinti yasadik ama çocuklar reaksiyon gösterdi, hocamiz reaksiyon gösterdi. Taraftarlarimiz kendine geldi, sahanin üzerine çöktü. Hepsi bir araya gelince 4. golü attik ve kazandik. Daha 3. hafta, köprünün altindan çok su akar. Hocamizin felsefesi oturunca, eskilerle yeniler kaynasinca daha da iyi olur. Hocamizin bir haritasi var ve bu yolda ilerleyerek sampiyonlugun en büyük adayi oldugumuzu herkese ispatlayacagiz” dedi.

Adana Demirspor camiasi ve Murat Sancak’la çok iyi iliskileri oldugunu de söyleyen Baki, “Kendisine geçmis olsun diyorum, biz kazandik. Devre arasinda Adana Demirspor’un bazi personellerinin üsluplarini yadirgadik. Bu kadarina gerek yoktu. Olayi büyütmeye gerek yok, bazen böyle seyler olabiliyor. Çok büyütmemek lazim ama biraz yadirgadik. Bir konuya da özellikle girmek istiyorum. Ulu Önder Atatürk bosuna “Sporcunun zeki, çevik ve ahlaklisini seviyorum” diye bosuna söylememis. Bazi provokatif hareketlerin karsiligi sokakta oluyor. Bugün Onyekuru, maç devam ederken, maç bittikten sonra, kendi taraftarlarini selamlamaya giderken dahi, Fenerbahçe taraftarini devamli tahrik etmeye çalisti. Bu hareketleri Adana Demirspor’un takdirine birakiyorum” ifadelerini kullandi.

“Biz izimizi belli etmeyiz”

Maçin hakemi hakkinda konusmak istemeyen Selahattin Baki, transfer konusunda sorulari da yanitlayarak “Hakemle ilgili çok yorum yapmak istemiyorum çünkü maçin tekrarina bakalim önce. Ilk intibama göre maça etki edecek bir durum yok. Forvet konusuna gelince, biliyorsunuz bizim farkli bir yogurt yiyisimiz var, hiçbir zaman haber yaptirmayiz ve imzalandigi zaman açiklariz. Bu durum bazi insanlara ters gelebiliyor. Ama sonuç itibariyle transfer ciddi istir. Algiyla yapilmaz. Bugüne kadar oldugu gibi karda yürüyüp izimizi belli etmeden imza atinca açiklayacagiz” açiklamasini yapti.

Kaynak: İHA