Jorge Jesus Açiklamasi 'Yapmamiz Gereken Sey Yolumuza Devam Etmek'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, 4-2’lik Adana Demirspor galibiyeti sonrasinda yapmalari gereken seyin yollarina devam etmek oldugunu söylerken, dünyada hiçbir takimin defansif olarak iyi organize olmadan maç kazanamayacagini söyledi. Jesus ayrica, 13 gol attiklarini ve ofansif anlamda kalitelerini gösterdiklerini ifade etti.

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasinda Fenerbahçe evinde Adana Demirspor’u 4-2 maglup etti. Müsabakanin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, güzel bir maç izleme firsati elde ettiklerini ifade ederek, “Rakibimiz benim Türkiye’ye geldigimden itibaren karsilastigim en güçlü takimdi. Bu takima karsi iyi organize olmamiz gerekiyordu ve öyle olduk. Oyuncularimi ve taraftarlari tebrik ediyorum. Yapmamiz gereken sey yolumuza devam etmek” seklinde konustu.



“Insanlarin ne düsündügüne göre degil, takimin durumuna göre karar veriyorum”

Onyekuru’nun karsisinda Osayi’nin forma giymemesi hakkindaki soruya cevap veren Jesus, “Rakibimizin kanadinda oynayan Onyekuru çok süratli bir oyuncu. Karsisina kimi koyarsaniz koyun bunu kullanacaktir. Kim olursa olsun o çok çabuk bir oyuncu. Bu tarz kiyaslamalarin daha pozitif yapilmasini düsünüyorum. 3 günde bir maç yapiyoruz. Rakibimiz 1 haftadir bizi bekliyor. Sikisik fikstürde oldugumuz için her maçta 5, 6, 7 oyuncu degistirmemiz gerekiyor. Bu bizim takimimizin kalitesini gösteriyor, onlara duydugum güveni gösteriyor. Her maçta o maç için en iyi tercih hangisiyse onu yapmaya çalisiyorum. Insanlarin ne düsündügüne göre degil takimin durumuna göre karar veriyorum” dedi.



“Onyekuru ile aramizda güzel bir konusma geçti”

Müsabaka içerisinde Onyekuru ile arasinda gerçeklesen diyaloga deginen Portekizli Teknik Adam, “O an maçin içindeki anlari konustuk. Onu uzun zamandir taniyorum. Belçika’da oynadigi zaman ben Sporting Lizbon’u çalistirirken onu almak istemistik, alamamistik. O anda maçin içerisinde olan seyleri konustuk, güzel bir konusma geçti aramizda” ifadelerini kullandi.

“Fenerbahçe’nin Avrupa’da prestijini tekrardan kazanmasi gerekiyor”

Takimda her mevkide birden fazla alternatifi olmasiyla ilgili soruya cevap veren Jesus, “Bir antrenör için bu durum dezavantaj degil. Elinizde çok fazla kaliteli oyuncunun olmasi her zaman bir avantajdir. 3 günde bir maç yapiyoruz ve Türkiye’de 3 günde maç yapan bir takim sayisi az. Eger Avrupa’da siralamanizi gelistirmek istiyorsaniz, Avrupa Ligi’nde puanlar almaniz gerekiyor. Gruplara kalirsak 4. torbadan katilacagiz ve güçlü rakipler olacak. Fenerbahçe’nin Avrupa’daki prestijini tekrardan kazanmasi gerekiyor. Daha önce Fenerbahçe benim Benfica’da çalistigim dönemde UEFA’da yari final oynamisti. Ayni prestiji tekrar kazanmasi gerekiyor. Kadronuz derin olmali ki rotasyon yapabilmelisiniz” diye konustu.



“Dünyada hiçbir takim defansif olarak iyi organize olmadan maç kazanamaz”

Rakiplerinin ön bölgede kaliteli oyunculari oldugunu söyleyen Jorge Jesus, “Hepsi milli takimlarinda oynayan oyuncular. Ilk yarida savunma anlaminda sikinti yasadigimizi düsünmüyorum. 3-0’dan sonra takimda biraz konsantrasyon kaybi oldu. Maçin sonunda Fenerbahçe kazandi. Dünyada hiçbir takim defansif olarak iyi organize olmadan maç kazanamaz. Fenerbahçe’de oynadigi maçlari kazaniyor” dedi.



“Fenerbahçe taraftari geride oldugumuz zamanlarda da itici güç olmali”

Müsabakanin son anlarinda taraftarlarin Fenerbahçeli oyuncular paslasirken vermis oldugu tepkilerle ilgili konusan Jorge Jesus, “Belirtmis oldugumuz gibi taraftarlar galibiyet dolayisiyla mutluydu. Bu bütün dünyada diyemesem de her yerde karsimiza çikacak manzara. Taraftarlari da anlamam ve saygi duymam gerekiyor. Rakibe de saygi duymak için böyle bir sey yaptim. Fenerbahçe taraftari bizim için büyük bir itici güç. Kazandigimiz zaman çok önemli bir güç oluyorlar. Henüz maglup olmadik ama geride oldugumuz zamanlarda da taraftar itici güç olmali” seklinde konustu.



“13 gol attik ve ofansif anlamda kalitemizi gösteriyoruz”

Takimin ofans performansina deginen tecrübeli teknik adam, “Türkiye Ligi’nde 3 maç oynadik ve 13 gol attik. Bu da ofansif olarak kalitemizi gösteriyor. Ama biz bu konuda gelismeye devam edecegiz. Hafta hafta performansimiz gelisiyor, üzerine koyuyoruz. Bugün Pedro da vardi onu riske etmek istemedim . O da katildiginda kalite katacak. Takimin defansif performansina dikkat çekmek istiyorum. Lemos özellikle çok iyi bir performans sergiledi. Uygulamak istedigimiz fikirleri oturttukça daha da gelisecegiz. Hem set hücumda hem kontra atakta oynayacak oyuncularimiz var” dedi.



“Hakem performansini tebrik ediyorum”

Hakemlerle ilgili konusan Jesus, “Hakem takimini tebrik etmek istiyorum. Hem teknik, hem disiplin anlaminda çok iyilerdi. VAR baglantilari da çok iyiydi. Gösterdikleri kirmizi kart, penalti karari dogruydu. Maçin önemli anlarinda çok iyi, çok dogru kararlar verdiler” diye konustu.

Kaynak: İHA