Alioski Açiklamasi 'Her Zaman Bu Harika Kulüpte Oynamayi Hayal Ettim'

Fenerbahçe’nin yeni transferlerinden Ezgjan Alioski, son lig maçinda statta atmosferin çok güzel oldugunu ifade ederken, "Her zaman bu harika kulüpte oynamayi hayal ettim" dedi.

Fenerbahçe’nin yeni transferlerinden Kuzey Makedonyali Ezgjan Alioski, Fenerbahçe TV’de yayinlanan Günün Röportaji programina konuk oldu. Adana Demirspor’u 4-2 maglup ettikleri karsilasmada Fenerbahçe formasiyla ilk golünü kaydeden Alioski, taraftarlarin Sükrü Saracoglu’nda olusturdugu atmosferden etkilendigini söyledi.

Fenerbahçe’yi aile olarak gördügünü belirten ve takim içindeki pozitif atmosfere deginen Ezgjan Alioski, taraftarlarin desteginin önemine de vurgu yaparak, “Dün aksam statta atmosfer harikaydi. Maç içerisinde harika hisler tasidim, çok mutlu oldum. Sizi izlemeye gelen taraftar grubu var bu da size müthis hissettiriyor. Gol attigim için çok mutluyum ama bundan daha önemlisi galip gelmekti. Güzel goller atmak, takima katki saglamak güzel ama önemli olan daima takim. Takim olarak galip gelmek çok çok degerli. Umuyorum bu sekilde devam ettiririz. Atmosfer çok güzeldi ve bazen bu atmosferi tarif etmek için kelime bulamazsiniz. Ben de su an bunu yasiyorum. Sahamizda gol atinca kendimi çok mutlu hissettim. Taraftarlar size böyle destek verdiginde, siz de karsiliginda gol attiginizda kendinizi çok daha iyi hissedersiniz” dedi.



“Geçen sene Fenerbahçe’ye gelmek istemistim”

Fenerbahçe’de oynamayi hayal ettigini de aktaran Alioski, “Aslinda ben Fenerbahçe’ye geçen sene gelmek istemistim ama bu gerçeklesmemisti. Isin bir parçasi olarak bu tip durumlar olabiliyor ama her zaman bu harika kulüpte oynamayi hayal ettim. Bazi seyleri gönülden ve karsilikli istediginizde bu gerçeklesebiliyor ve gerçeklesti. Fenerbahçe’nin bana olan ilgisini duydugunda ben de çok heyecanlandim. Böyle bir firsat olusacagini yeniden duydugumda çok çok mutlu oldum ve en hizli sürede burada olmayi diledim ve bu gerçeklesti. Burada olmak harika. Basarili olmak ve taraftarlari mutlu etmek için takim arkadaslarimla beraber çalisarak, her seyi vermek ve bu forma için elimden gelenin en iyisini ortaya koymak istiyorum. Burada olmaktan keyif aliyorum ve güzel anlar yasiyorum. Zaten böyle bir kulüpte iseniz güzel anlar yasarsiniz” ifadelerini kullandi.

“Burayi aile olarak görüyorum”

Fenerbahçe’de güzel bir ortam oldugunu da sözlerine ekleyen 30 yasindaki futbolcu, “Ülkenizden uzak bir yere gittiginizde en önemli konulardan bir tanesi de yeni kulübünüzde iyi bir sekilde çalismaktir. Tabii ki herkesle çok iyi arkadaslik kuramayabilirsiniz. Bana göre insanlarin birbirini anlamasi çok önemli. Takim arkadaslarinizla her zaman kontak halinde olmalisiniz. Ben burayi ailem olarak görüyorum. En iyi sekilde de iletisiminizi sürdürmeniz gerekiyor. Güzel sohbetler edip, birbirinizi çok iyi tanimaniz gerekiyor. Çünkü birlikte savasiyor, birlikte oynuyoruz. Birbirimize güvenmek ve birbirimiz için savasmak çok çok önemli. Bu sayede çok daha basarili neticeler elde edebilirsiniz. Takim arkadasiniz için savasmaya baslarsaniz, ona yardim etmek istersiniz. Bu ruhu ortaya koymamiz gerekiyor. Sahsen pozitif biriyim. Eglenmeyi ve sakalasmayi seven birisiyim. Yeri geldiginde de ciddi birisiyim. Birbirimize karsi arkadasça davranmaya devam edecegiz. Tenis oynamayi seven birisiyim. Isviçre’de arkadaslarimla sürekli tenis maçlari yapardim. Bilgisayar oyunlari oynamaktan da büyük keyif aliyorum ama bu aktiviteleri yapmak için çok vakit olmuyor. Bu is herkesin düsündügü kadar kolay bir is degil. Çünkü sürekli olarak yogun bir takvimdesiniz. Fit kalmak için zamaninizi harciyorsunuz” seklinde konustu.



“Yeni yerler görmek açisindan heyecanliyim”

Türkiye ve Makedonya’nin benzer kültürlere sahip oldugunu aktaran Alioski sunlari söyledi:

“Istanbul’da ailemden insanlar yasiyor. Ilk kez gelmiyorum, Istanbul’a. Burasi beni çeken ve baglayan bir yer. Benzer kültürlere sahibiz. Makedonya’nin bazi kisimlarinda da çok fazla Türk yasiyor. Kültürlerimiz hemen hemen ayni. Istanbul benim için dünyanin en iyi sehirlerinden bir tanesi. Burayi her zaman sevdim ama yasamak çok daha farkli ve bu deneyimi ilk kez yasayacagim. Yeni yerler görmek açisindan da çok heyecanliyim. Fenerbahçe ile ilgili çok sey duymustum ama kulübe girdikten sonra burayi çok daha fazla sevdim.”

“Eljif harika bir insan”

Fenerbahçe’nin eski futbolcusu Eljif Elmas’in transfer sürecindeki katkisi ile ilgili konusan Alioski, “Buraya gelmem konusunda beni ikna ettigine dair medyada açikçasi bu tip söylentiler çikti. Ama ben buraya gelmeden önce böyle bir konusma gerçeklestirmedim. Kulüple anlastiktan sonra evet onunla konustuk ama öncesinde böyle bir diyalogumuz olmadi. Geçen sene onunla bu konularla ilgili konusuyorduk çünkü milli takimda beraberdik ama bu sene öyle bir sey olmadi. Burayla anlastiktan sonra kendisi beni tebrik etti. Eljif harika bir insan. O da sürekli pozitif bir karakter ortaya koyan birisidir. Büyük de bir yetenege sahip futbolcu. Onun için kariyeri boyunca en iyisini diliyorum. Onun performansi milli takimimiz için de çok önemli. Kendisi çok iyi bir arkadasim. Onun gibi bir arkadasa sahip oldugum için de mutluyum” dedi.



“Degisken oyunculara sahip olabilmek güzel”

Takimda farkli mevkilerde oynayabilmesi hakkinda bilgiler veren Kuzey Makedonyali, “Hiç süphesiz güzel bir sey ama takimda benim disimda farkli mevkilerde oynayan farkli oyuncular da var. Bu sizin açinizdan avantaj teskil eden bir durum çünkü maç içerisinde sistemi degistirebilecek bir duruma geçebilirsiniz. Bu ayni zamanda hoca için de oldukça faydali ve pozitif bir nokta. Taktik anlamda maçin gidisatina etki edebilecek bir nokta. Degisken oyunculara sahip olabilmek gayet güzel çünkü dünyada bu tip farkli pozisyonlarda oynayabilecek oyuncular çok fazla yok. Benim disimda takim içerisinde farkli mevkilerde oynayabilen çok daha fazla oyuncu var. Bu bana göre dogru ve güzel bir sey” sözlerine yer verdi.

“Kendimizi gelistiriyoruz, teknik ekibe minnettariz”

Teknik Direktör Jorge Jesus ve teknik heyetle ilgili görüslerini aktaran Alioski, “Bu tip yüksek seviye hocalarla çalistiginizda açikçasi bir oyuncu çok fazla sey ögrenme imkanina sahip olur. Her gün çok daha yeni seyler ögrenme imkanina erisirsiniz. Taktik anlaminda yapilan toplantilarda iletisim anlaminda çok fazla sey kazanirsiniz, çok fazla sey ögrenirsiniz ki bana göre bu çok önemli. Eger oyuncular sisteme inanirsa, hocanin bizlere anlatmis oldugu fikre, hocanin felsefesine inanirsa bana göre takim da basariya erisir. Bu bugünlük ya da yarinlik bir sey degil, zamanla olacak bir sey. Sezon sonuna kadar bu sistemi en iyi sekilde gelistirip ortaya koymamiz gerekiyor. Pozitif taraf su ki, kendimizi gelistiriyoruz. Bu anlamda sadece hocaya degil teknik ekibe de minnettariz çünkü her gün bizlere yeni seyler ögretiyor, oynamamiz gereken oyun konusunda bizleri ikna ediyorlar. Kolay seyler degil çünkü bunlari her gün yapmaniz gerekiyor. Bunlar çok önemli detaylar. Basarili olmak istiyorsaniz böyle bir yol izlemelisiniz” ifadelerini kullandi.

“Hedeflerimize ulasmak için konsantrasyonumuzu devam ettirmemiz gerekiyor”

Sezonun henüz basinda olduklarina deginen Alioski, önlerinde oynayacaklari çok maç olduguna dikkat çekerek sunlari söyledi:

“Açikçasi benim bir hayalim var. Her gün inanmamiz gerekiyor. Birbirimize, yaptigimiz seylere inanmamiz gerekiyor. Takim olarak bana göre günden güne gelistirdigimiz noktalar var ve hala yeni seyler ögreniyoruz, savasiyoruz, beraber oynuyoruz ve birbirimize yardimci olmaya çalisiyoruz. Dinamik ve agresif bir takimiz. Zaten kazanan takim olmak istiyorsaniz birbirinize inanmaniz gerekiyor. Ben de golümü güzel buluyorum. Henüz bizler bir sey kazanmadik. Her yeni gün yeni bir baslangiç ve ona göre hareket etmemiz gerekiyor. Önümüzde oynayacagimiz çok fazla maç var. Attigim golden dolayi çok mutluyum ama bu geçmiste kaldi. Bazen attiginiz goller güzel olmayabilir ama orada en önemli sey takim olarak kazanmaktir. Bireysel anlamda süphesiz golümden dolayi mutluyum ama sezon uzun, oynamamiz gereken çok fazla maç var; odaklanmamiz ve konsantrasyonumuzu devam ettirmemiz gerekiyor ki hedeflerimize ulasabilelim.

Son olarak sari-lacivertli taraftarlara seslenen basarili oyuncu, “Sizler bizlere daima sevginizi, tutkunuzu, gücünüzü hissettirin çünkü bizler sizlerle beraber basarili olacagiz. Sizler bizler için 12. adamsiniz. Sizlerin karsisinda oynamak gerçekten harika bir his. Diliyorum ki destekleriniz, inanciniz sürekli devam eder, bizler de karsiligini vererek sizleri mutlu edebilir, sonuna kadar beraber gidebiliriz.”

Kaynak: İHA