Spor Toto Süper Lig Muaythai 4. Ayak Sampiyonlari Belli Oldu

Antalya’da düzenlenen ve mili takim seçmeleri niteligi tasiyan Spor Toto Süper Lig Muaythai 4. ayak müsabakalarinda rakiplerini yenmeyi basaran Gamze Yalçin, Tubahan Açikbas, Arife Gamze Temel, Miran Bayram, Sultan Ünal, Ömer Faruk Kaya ve Yusuf Can Demir sampiyon oldu.

Spor Toto Muaythai Süper Ligi 4’üncü ayak müsabakalari, Antalya’nin Alanya içesinde gerçeklestirildi.

Selale Meydani’da düzenlenen etkinlige kentte yerli ve yabanci çok sayida seyirci takip etti. 14 sporcunun mücadele ettigi 7 müsabakada Gamze Yalçin, Tubahan Açikbas, Arife Gamze Temel, Miran Bayram, Sultan Ünal, Ömer Faruk kaya, Yusuf Can Demir sampiyon oldu. Basari gösteren sporcular Türkiye Muaythai Federasyonu Baskani Hasan Yildiz, Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel ve diger protokol üyeleri tarafindan ödüllerini aldi.

“Bu organizasyonlar sporseverlere, Alanya halkina, tatilcilere renk ve heyecan katiyor”

Alanya’nin turizmin yani sira sporun da baskenti oldugunu ifade eden Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, yilda yaklasik 65 etkinlik düzenlendiklerini ve bunun 15 tanesinin uluslararasi boyutta oldugunu söyledi.

Muaythai lig maçlarina ev sahipligi yaptiklarini ifade eden Baskan Yücel, “Gelecek yillarda da bu sporun bir ayaginin yine Alanya’da yapmak nasip olur. Burada basta federasyon baskanimiza ve sporcular olmak üzere organizasyonda emegi geçen herkese Alanya halki adina tesekkür ediyorum. Çünkü bu organizasyonlarla hem sporseverlere hem de Alanya halkina ve tatilcilere bize bir renk katiyor bir heyecan katiyor. Sehrimizin hem bilinirligi hem de sehirde bir aktivite olusturuyor. Bizlere bir heyecan katiyor ve böylelikle biz bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da her zaman için bu ve buna benzer organizasyonlarda ev sahipligi yapacagiz yapmaya da devam edecegiz” dedi.

“Bu etkinlik hem lig müsabakasi hem de Milli Takim seçmesi anlami tasiyor”

Bu organizasyonun 2023 Avrupa Sampiyonasi için milli takim seçmesi niteligi de tasidigini belirten Muaythai Federasyonu Baskani Hasan Yildiz, “Türkiye Muaythai Federasyonun faaliyet programinda yer alan Spor Toto Muaythai Süper Ligi 4. ayagini gerçeklestiriyoruz. Alanya Belediyesinin ev sahipliginde gerçeklestiriyoruz. Belediyenin organizasyonu ve ekibi sayesinde bu etkinligi gerçeklestiriyoruz. Öncelikle onlara tesekkür ederim. Bu Süper Lig’in önemi ise 2022 Türkiye Sampiyonasinda ilk dörde giren sporcular burada birbiriyle lig maçinda mücadele ediyor. En son burada sampiyon olan sporcu 2023 Subat ayinda Italya’da yapilacak olan Avrupa Sampiyonasinda ülkemizi temsil edecek. Bu etkinlik hem lig müsabakasi hem de Milli Takim seçmesi anlami tasiyor. Buradaki çocuklar ülkemizi temsil edecek. 5 ayak daha yapilacak. Toplamda 9 ayakta bitirilecek” ifadelerini kullandi.

Öte yandan, Malezya’da geçtigimiz günlerde düzenlenen Dünya Gençler Sampiyonasinda elde ettikleri basarilari anlatan Federasyon Baskani Yildiz, “Dünya Gençler Sampiyonasindan geldik. Malezya Kuala Lumpur’daydik. 23 sporcu ile katildigimiz Dünya Gençler Sampiyonasinda 65 takim içerisinde dünya ikincisi olduk. Sporcularimiz 6 altin, 3 gümüs, 7 bronz madalya alarak sampiyonaya damga vurdu. Bizlere destek olan Gençlik ve Spor Bakanligimiza tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA