Salih Uçan Açiklamasi 'Benim Için Kalir Gözüyle Bakilmiyordu'

Besiktas’in Karagümrük’ü 4-1 maglup ettigi karsilasmanin ardindan Salih Uçan, sezon basinda kendisi için takimda kalir gözüyle bakilmadigini söyleyerek, bu noktaya da sans eseri gelmedigini ifade etti.

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasinda Karagümrük’ü 4-1 maglup eden Besiktas’ta Salih Uçan, karsilasmanin ardindan basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Sezon basindan bu yana çok iyi çalistigini ifade ederek sözlerine baslayan basarili oyuncu, “Geçen sene de çok çalisiyordum. Geçen sene 2 kere ciddi hastalik geçirdim. Bu sene kaçirdigim antrenman sayisi 0. Geçtigimiz sene 5 gün hastanede yattim. Orada 3 kilo kaybettim. Fiziksel olarak kendimi toplayamadim, hastaliklar beni çok etkiledi. Bu sene çok sükür hiçbir sorun yasamadan, antrenman kaçirmadan, Ceyhun Kazanci’ya, Ismael hoca ile antrenman kaçirmamak gerektigini söylemistim. Hocanin antrenmanlari çok tempolu. Ben de teknigimi, taktigimi iyi görüyorum. Ancak fiziksel olarak mücadeleyi kaçirmamam gerekiyordu. Ismael hocanin da antrenmanlari çok sertti. Ben de antrenmanlari iyi yedim. 5, 6 yazdir çok iyi çalisiyorum. Bu yazi da öyle geçirdim. Özel hocam da vardi. Dedigim gibi antrenman kaçirmamak önemliydi. Ismael hoca da bana güvendi. Sezon basinda yasananlar, taraftar olsun, yönetim olsun benim için kalir gözüyle bakilmiyordu. Ama farkli oldugunu gösterdigimi düsünüyorum” ifadelerini kullandi.

“Buraya sans eseri gelmedim”

Maçin ikinci yarisinda takimin temposunun düsmedigini, aksine topu rakibe biraktiklarini söyleyen Salih Uçan, “Bu da skordan dolayiydi. Skor böyle olmasa, topu rakibe birakmazdik. Bu maç özelinde farkli bir pres uyguladik. Ilk yari Berkay 6 numara oynadi, ikinci yari ben oynadim. Ilk yari Berkay geri çekildi, ikinci yari biraz ben geri çekildim. Çok fazla düsüs oldugunu düsünmüyorum. Sansiz bir gol yedik. Belirgin bir gol yemedik. Sonrasinda 4’üncü golü bulduk. Istedigimizi aldik” dedi.

Forma rekabetinin de her zaman olacagini ifade eden Salih Uçan, “Rekabet her zaman var, olacaktir. Ben daha önce röportajda da söyledim. Ben iyi bir oyuncuyum. Futboldaki 12’nci sezonumu yasiyorum. Buraya sans eseri gelmedim. Sansizlik olmadigi sürece ben iyi futbolcuyum. Su an hem benim hem de takim için iyi gidiyor. Insallah böyle devam ederim” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA