Riza Çalimbay Açiklamasi 'Takimimiz Istedigimiz Seviyeye Gelecek'

Alanyaspor ile sahasinda 1-1 berabere kalan DG Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay maçin ardindan konustu. Taraftarin takima destek olmasi gerektigini söyleyen Çalimbay, “Bizim takimimiz 2 veya 3 hafta içerisinde istedigimiz seviyeye mutlaka gelecek ama bize destek sart” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasinda Alanyaspor’u konuk eden ve sahadan son dakikada yedigi golle 1-1 berabere ayrilan Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi.

Karsilasmayi degerlendirerek sözlerine baslayan deneyimli teknik adam, “Geçen sezon gibi bu sezonda hem Avrupa, hem de ligi götürmeye çalisiyoruz. Lige baslarken biraz sikintili basladik. Bazi transferleri yetistirmek için çok ugrastik ama yetistiremedik. Bazi arkadaslarimizi mecburen oynatmak zorunda kaliyoruz, çünkü maç eksigi oldugu için. Bugünde hakikaten bazi arkadaslarimizin maç eksigi oldugu ortaya çikti. Hem Avrupa’yi, hem ligi götürmek kolay degil. Bu sikintiyi yasayacagimiz belliydi” dedi.



“2-3 yapacagimiz maçi bir anda berabere bitiriyoruz”

Çalimbay, maçi farkli skorla kazanabileceklerini ancak berabere kaldiklari için üzgün olduklarini söyledi.

Çalimbay, “Bugün ki maçta çok güzel bir penalti kazandik ve gole çevirdik. Ikinci yari zaten bizim istedigimiz oldu. Girdigimiz kontrataklarda 2-3 tane net pozisyonu degerlendirmemiz gerekiyordu. Onlari degerlendiremezseniz rakip takim her türlü riske giriyor. Biz belki 2-3 yapacagimiz maçi biranda berabere bitiriyoruz, üzülüyoruz tabii ki. Ligin basi oldugu için maalesef böyle seyler yasaniyor. Bizim takimimiz 2 veya 3 hafta içerisinde istedigimiz seviyeye mutlaka gelecek” ifadelerini kullandi.

“Malmö maçinda taraftarin bize destek vermesi gerekiyor”

Persembe günü Malmö ile oynayacaklari UEFA Avrupa Ligi play-off rövans maçinin önemine deginen Çalimbay, taraftardan destek istedi. Çalimbay, “Bizim Persembe günü Malmö ile çok önemli bir maçimiz var. Arkasindan Besiktas maçimiz var. Baktigimiz zaman bizim hem lig maçlarimiz hem de Avrupa maçlarimiz çok zordu. Yeterli kadro kuramadigimiz için bazi sikintilar yasadik. Suan tek amacimiz Malmö’yü geçmek, baska bir düsüncemiz yok. Benim tek üzüldügüm, bu takim geçen sene düsmeye oynamadi, ondan öncede oynamadi. 3 senedir Avrupa’ya giden bir takimiz. Bu stadyumun hiç degilse yüzde 10’unu doldurmamiz lazim. Bu takima destek lazim. Biz manevi destek istiyoruz, baska bir sey istemiyoruz. Biz Malmö’yü geçmek istiyorsak kesinlikle taraftarin destegi sart. Biz o maça bambaska çikacagiz. Zaten bugün bazi arkadaslarimizi dinlendirdik. Taraftarin bize destek vermesi gerekiyor. Maçta son pozisyonda bir arkadasimizi yuhalamalari hiç dogru da degil. Kimse sahaya kötü oynamak için çikmaz” diye konustu.

Kaynak: İHA