Osman Zeki Korkmaz Açiklamasi 'Futboldaki En Kolay Golleri Atamayip En Güzel Golleri Yedik'

Istanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, Konyaspor maçindan sonra yaptigi açiklamada, "Futboldaki en kolay golleri atamayip en güzel golleri yedik" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasinda Istanbulspor evinde karsilastigi Konyaspor’a 4-0 maglup oldu. Mücadelenin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Istanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, "Konyaspor da, biz de galip gelemeyen iki takimdik. Konyaspor geçen sene tarih basarilar yasamis bir takim, bu sene istedigi gibi baslayamadilar. Onlarda bunun gerilimi vardi. Süper Lig’de gol atamadik, puan alamadik. Iki takim için de kirilma maçi gibiydi. Hem duygulari hem de taktiksel stratejisini sadik kalan takim daha baskin çikacakti. Bu kirilma anlarinda oyuna dönebilmeliydik. Ilk yari 2-1 girebilirdik, 2-0 maglup girdik. Hem set oyununda hem de top rakipteyken duran toplarda genis bir hazirligimiz vardi Konyaspor’da. Skordan bagimsiz söylüyorum belki de Konyaspor’un en zorlandigi maç oldu. Pek çok hücum opsiyonu yaptik. Topu içeri atamadik. Futboldaki en kolay golleri atamayip en güzel golleri yedik. Bu Konyaspor’un basarisina gölgelemez burada aslinda bir farki ortaya koymaya çalisiyorum. 2 ay önce Süper Lig’e çiktigimizda, çikis sürecimiz belgesel gibi bir süreç. Büyük bir emek ve organizasyon vardi. Açikçasi bunu herkese söylüyorum. Bu ligin kiymetlini bilmemiz lazim. Nerede oldugumuzun farkina varmamiz lazim. 6 sezon Süper Lig’de yarimci antrenörlük yaptim. Süper Lig’in ne oldugunu çok iyi bilirim. 2 ay evvel, sampiyonluk gecesi yaptigim konusmada, 48 saat içerisinde yönetim ile toplanti yapacagimizi ve Süper Lig’e nasil hazirlanacagimizi söyleyecegimi söylemistik. O toplanti yapildi. O toplantidan bugüne teknik heyet ve futbolcular olarak tüm hazirliklarimizi yaptik. Sahada da bunu gördügünüzü umuyorum. Süper Lig’de sonucu belirleyen faktörlerin belirli degilse sonuç alamazsiniz" diye konustu.

Transfer ile ilgili sorulan soruya Korkmaz, "Geçen sene ilk profesyonel teknik adamligimdi. Teknik adamliga baslamadan önce hazirlik yaparken, neler yapmaliyim, neleri yapmamaliyim diye notlar alirdim. Yapmak istemedigim en büyük sey sikayet etmek. Iki ay önce rapor verdim. Orada her sey vardi. Lig basladi.

Benim isim maçlara hazirlanmak. Transfer degil. Transferi ben yapamam. Bunu konusmayi da hoslanmiyorum. Kulübün yapisi itibariyla, bir oyuncu üzerinden ödenebilecek belli rakamlar var. O aralikta baktigimiz zaman pek oyuncu begenemiyorum. Diger kisma gelince de kulüp sartlari var. Bunu bilerek de buradayim. Sabirli çalismaya devam edecegiz. En kizdigim sey; Avrupa’da, Afrika’da orada oynayamayan, süre alamayan ama belli basli parametrelerle bir yere gelmis oyunculari garip rakamlara getirmek istemiyorum. Süper Lig’in ne oldugunu biliyorduk da umarim herkes ögrenmistir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA