Bursaspor 2. Baskani Sinan Topuk Ve Futbol Sube Sorumlusu Mehmet Zahit Yanar'dan Dikkat Çeken Açiklamalar

Bursaspor 2. Baskani Sinan Topuk ve Futbol Sube Sorumlusu Mehmet Zahit Yanar, bilgilendirme toplantisi gerçeklestirdi. Topuk ve Yanar, gündeme dair dikkat çeken ifadeler kullandi.

Bursaspor 2. Baskani Sinan Topuk ve Futbol Sube Sorumlusu Mehmet Zahit Yanar, gündeme dair degerlendirmelerde bulundu. “Yönetim kurulumuz sadece sportif olarak degil diger konularda da basari hedefleri belirledi” diyen Sinan Topuk, “Bursaspor her açidan hazmedemedigimiz bir noktada. Mutlaka konuyu topyekün ele almaliyiz. Biz göreve geldigimizden her 2-3 günde bir haciz gelen bir yapi vardi. Idari, hukuki ve mali yönden de bakiyoruz. Yol haritamizi belirledik. Bunu da ilerleyen günlerde açiklayacagiz” ifadelerini kullandi.

"Kulüpte kenetlenme var"

kulüp içinde birlik ve beraberligin sehre de yansiyacagini dile getiren Futbol Sube Sorumlusu Mehmet Zahit Yanar, “Kulüpte kenetlenme var. Yönetime bir güven mevcut. Birlik beraberligin sehre yansiyacagimi düsünüyoruz. Deneyimli oyuncularin sahiplenmeleri bizi çok mutlu ediyor. Ümitliyiz. Gençlerimiz heyecanli. Taraftarimiz da ekstra destek ve toleransli olmali. Hata da yapacaklar ama onlari kazanalim. Uzun vadede gençlerimizin çok katkisi olacak” dedi.



“Netlesen dosya sayisi 38”

Yanar ise söyle devam etti: “Vadelendirilen dosyalar vadelerini uyulmadi ve cezai sart uygulandi. Su anda transfer tahtasi için netlesen dosya sayisi 38. Üstüne ekleneceklerle 45 olacak. Maddi olarak bugünkü kur itibariyle 200 milyon lira seviyelerinde... Sosyal medyadaki iddialari gördüm, 20 dosyadan 11’i kapanmis. Atanasov’a 329 bin Euro, Kembo’dan 753 bin Euro borç var. Kapandigini iddia ettikleri dosyalardan 1 milyon 900 bin Euro borç var. Baris Yardimci’ya Büyüksehir Belediye baskanimiz kendi senetlerini verdi. Yabanci oyuncularla ilgili geçmis yönetim 5 milyon Euro’luk transfer yükü ilave edilmis. Toplam 1 milyon Euro ödemeden 661 bin Euro’yu biz yaptik 3 ayda. Kalan ödemeyi 7 ayda geçmis yönetim yapmis. Netlesen durum yok. Stat isim hakkiyla ilgili iki firmayla görüsmeler devam ediyor. Geçen sezon ki firma devam etmek istemedigini söyledi.

Görüsmelerimiz devam ediyor. Borcu bitirecek hamlelerde siyaseten ve yönetim olarak çalismalar var. Gelir ve gider arasinda orantisiz fark var. Bursaspor’u yasatma tarafindayiz. Gelir gider dengesi örtüsmüyor. Gelecege yönelik de çalismalar yapiyoruz. Baskanimiz nezdinde Çevre Bakanligi’yla çalismalar sürüyor. Bu sezon toplam 8 milyon lira gelir bekliyoruz. Farkli gelir noktalari olmali.”

“Maç yayinlari ile ilgili planlarimiz var”

2. ve 3. Lig yayin haklari için TFF, yarin ihaleye çikacak diyerek sözlerine devam eden Mehmet Zahit Yanar, “Duruma göre bir bakacagiz. Yerel kanallardan da talep var. Çarsamba gününü bekliyoruz. Bursaspor’un maçlari yayinsiz kalmayacak. Amedspor’la ilgili gelen bir sey yok. Kura çekiminde böyle bir talepleri olmus. Taraftarsiz sahada oynansin diye bir talepleri olmamis. Bizim oraya gidip gelmekle problemimiz yok. Eskisehirspor’la ilgili Temmuz sonunda maç programimiz belliydi. Talepler oldu ama Kütahya ile anlasmistik. Eskisehir’le de oynamak istedik ama olmadi. Takvimde yer açmak istedik olmadi. Bizim açimizdan bir olumsuzluk yoktu” ifadelerini kullandi. Yanar ayrica Hasan Basri Ünal’in Darica Gençlerbirligi ile anlastigini dile getirdi.

Kaynak: İHA