Andrea Pirlo Açiklamasi 'Her Hafta Gelismek Istiyoruz'

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo, Besiktas’a karsi alinan 4-1’lik yenilginin ardindan, “Zor bir lig oldugunu biliyoruz. Her takim her takimi yenebiliyor. Her hafta gelismek istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasinda Fatih Karagümrük deplasmanda Besiktas’a 4-1 maglup oldu. Müsabakanin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo, sezona hep ilk yarilarda sikintilar yasayarak basladiklarini ifade ederek, “Böyle kaybetmeye devam edemeyiz. Sezon basladi ve hizli sekilde devam ediyor. Büyük ihtimal burada yolu degistirmemiz gerekiyor çalismamizda, bu sekilde devam edemeyiz. Bu maçlarin zor olacagini biliyoruz ama kisiliklerle, karakterlerle bulmamiz gerekiyor. Korku olmadan oynamamiz gerekiyor. Seyircinin tutkusunu biliyoruz ama bu tip rakiplere ceza kesebilecek bir takimiz. Ama bireysel hatalarla ve korkuyla oynarsak bizim için çok zor bir yol olur. Artik kaybedecek vaktimiz yok puanlar almak için tam gaz yola devam etmek zorundayiz” dedi.



“Her hafta gelismek istiyoruz”

Besiktasli futbolcu Salih Uçan’in, kendisini en iyi 11’e yazmasiyla ilgili soruya cevap veren Pirlo, “Salih gibi baska oyuncularin bu sekilde 11’e almasi, örnek almasi çok mutlu ediyor ama su an maçi kaybettik, ben de antrenörüm. Savunmaya çalisiyoruz her hafta. Bu tip presleri kirmaya da çalisiyoruz ama bazi sikintilari yasadik. Geçen sene daha farkli sistemle savunma yapiyorlardi, yeni sisteme alismalari için belirli bir süre geçecek. Istedigimiz savunma kurgusu bu degil. Zor bir lig oldugunu biliyoruz. Her takim her takimi yenebiliyor. Her hafta gelismek istiyoruz. Önümüzde iyi takimlar var bu ligde. Bireysel hatalar oluyor takim hatalari oluyor istedigimiz sonuçlar gelmiyor ama mücadeleden memnunum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA