Almanya'nin Boks Oscarlarinda Türk Boksörler Önde Gidiyor

Almanya’da her yil geleneksel olarak verilen ve boksun oscari olarak kabul edilen ’Herqul German Boxing Awrds’ ödülleri için kiyasiya yaris devam ediyor. 4 Eylül tarihinde Almanya’nin baskenti Berlin’de verilecek olan ödülleri ise basarili sinema sanatçisi Oktay Kaynarca, takdim edecek. Türk kulübün spor adamlari alti dalda yarisiyor.

Merkezi Hamburg’da yer alan Türk boks kulübü EC Boxing’in ekibi bu yil alti kategoride ödüle layik görülenler arasinda yarisiyor. Yilin promotörü olarak Erol Ceylan, yilin antrenörü olarak Bülent Baser, yilin en iyi boksörü olarak Ali Eren Demirezen, yilin en iyi dönüs yapan boksörü (Comeback) Mahmoud Charr ve yilin en iyi yetenegi olarak da kulübün boksörü (Newcomer) Viktor Faust, adaylar arasina layik görüldü.

Boks dalindaki sekiz yarisin altisinda EC BOXING sporculari yer aliyor. Yapilan oylamalar neticesinde sporcular ilk siralardaki yerlerini korumaya devam ediyor. Amerika’daki son maçinda iyi bir performans gösteren Ali Eren Demirezen, hem yilin en iyi boksörü ve hem de yilin en iyi maçi dallarinda aday gösterildi. Almanya’nin dev isimleriyle kafa kafaya yarisan sporcular ödülleri toplamaya hazirlaniyor.

Erol Ceylan: “Heyecan doruklara ulasti”

EC Boxing Yönetim Kurulu Baskani Erol Ceylan, yarismanin çok heyecanli ilerledigini belirterek, “Böyle bir ödül törenini hayata geçiren tüm organizatörlere çok tesekkür ediyorum. Adaylarin hepsi birbirinden iyi sporculardan olusuyor. Bu da yarismanin çok çekismeli geçmesine neden oluyor. Kulübümüzden çok sayida sporcumuzun bu yarismaya layik görülmesi ve ön siralarda yer almasi bizi çok mutlu ediyor. Yillardir ringlerde kazandigimiz altin kemerlerin burada takdir ediliyor olmasi bizi ayrica gururlandiriyor. Boks severler bizleri desteklemek için oy verirlerse memnun oluruz” dedi.



Bülent Baser: “Bu ödülü Almanya’da alan ilkler olacagiz”

EC Boxing Basantrenörü Bülent Baser, Almanya’da yasayan bir yabanci olarak böylesi önemli bir ödüle layik görülmenin kendilerine büyük gurur verdigini belirterek, “Sayet kazanirsak böyle bir ödülü Almanya’da kazanan ilk Türk olacagiz. Bu da bizim için ayri bir gurur kaynagidir. Bizi bu ödüle layik gören ve böylesine önemli bir yarismayi düzenleyen herkese çok tesekkür ederim” seklinde konustu.

Kulübün basin danismani Vedat Alyaz, Türk profesyonel boksunun temsil yerinin Almanya oldugunu vurgulayarak sunlari söyledi: “Türk amatör boksunun merkezi Türkiye, profesyonel boksunun merkezi ise Almanya’daki gurbetçiler olmus durumda. 4 Eylül’de tüm ödülleri toplayacagimiza olan inancim tamdir”.

Kaynak: İHA