Alfons Groenendijk Açiklamasi'boffin'in Kurtarisiyla Galibiyeti Perçinledik'

FT Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Groenendijk, maç içinde yasanan sakatliklarin kendilerini zorladigini belirterek, "Taraftarin müthis destegi sayesinde ayaga kalktik ve inanilmaz bir dönüs yaptik, 3. golü, ofansif geçisle buldugumuz bir goldü, Boffin’in yaptigi inanilmaz kurtarisla aslinda bu galibiyeti perçinlemis olduk" dedi.

Süper Lig’in 3. haftasinda FT Antalyaspor, sahasinda agirladigi Trabzonspor’u 5-2 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Groenendijk, açiklamalarina Gaziantep ve Mardin’de yasanan trafik kazalarinda hayatlarina kaybeden vatandaslara rahmet dileyerek basladi.

Kendileri için inanilmaz bir maç oldugunu kaydeden Groenendijk, “Maça hazirlanirken idmanlarda yasanan sakatliklar nedeniyle ilk 11’de degisikliklere giderek basladik. Maç basladiktan sonra skor avantajini aldik ancak maçin içinde Fedor Kudriashov ve Ndao’unun sakatligi eklenince biraz daha zorlayici bir maç oynadik. 45+5’de yedigimiz golle devre arasina önde girdik ama son dakika morallerimizi biraz bozmustu. Ikinci yari rakibin üzerimize gelecegini biliyorduk ve öyle de oldu. Biz de skoru korumak adina hamleler ve degisiklikler yaptik. Ancak 2. golü de kalemizde gördük” diye konustu.



"Maça geri döndük"

Taraftarin müthis destegi sayesinde ayaga kalktiklarini ve inanilmaz bir dönüs yaptiklarinin altini çizen Groenendijk, sözlerini söyle sürdürdü: ”3. gol, ofansif geçisle buldugumuz bir goldü. Bundan dakikalar sonra Boffin’in yaptigi inanilmaz kurtarisla aslinda bu galibiyeti perçinlemis olduk. Bundan sonra gelen iki golle maçin skorunu tayin ettik. Türkiye liginin geçen sezon sampiyonuna 5 gol attik. Biraz agir bir skor oldu. Trabzonspor, bu ligin önemli bir kulübüdür. Hafta içi Sampiyonlar Ligi maçinda basarilar diliyorum. Bu gece kutlama yapip, yarin antrenmanlara baslayacagiz."

"Tranzonspor’a kaybetmiyoruz, bunun farkindayiz"

Trabzonspor’a karsi son 3 maçi kaybetmediklerinin farkinda olduklarini ifade eden Groenendijk, "Bunun biz de farkindayiz. Onlara zorlu bir rakip oldugumuzu kabul ettirdigimiz kanaatindeyim. Onlarin isini zorlastiracak sekilde hazirlaniyoruz. Geçen sezon da ayni sekilde bunu yaptik. Sürprizler, planlar hazirliyoruz. Bu planlar genellikle onlara karsi olan maçlarda. Ancak galibiyetler kendiliginden gelmiyor. Siki çalismayla, tüm oyuncu grubu olsun, teknik heyet olsun birlikte iyi çalismasindan geliyor. O yüzden herkesi tekrar tebrik ediyorum. 3 kez bu basari tekrarlaniyorsa kendi açimizdan bir istikrardir. Onlar açisindan da zorlu bir rakip olmamizdandir" açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA