Okan Buruk Açiklamasi 'Böyle Bir Galibiyete Ihtiyacimiz Vardi'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Ümraniyespor maçindan sonra yaptigi açiklamada, "Böyle bir galibiyete ihtiyacimiz vardi. Bunu aldigimiz için sevinçliyim" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 3. haftasinda Galatasaray deplasmanda karsilastigi Ümraniyespor’u 1-0 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Baskanimiz Dursun Özbek’in annesini rahmetle aniyoruz. Bizim için dün bu anlamda üzücü geçti. Bugün cenaze vardi. Maça çok net gol pozisyonu ile basladik. 1-0 yapsak öz güven anlaminda oyuna yansiyacakti. Geçen haftanin bizde biraktigi etkiyi maçin basinda üzerimizden atacaktik. Devami benim için kabus gibiydi. Ilk yarinin son dakikasi kadar pas hatasiyla, top kayiplari, yanlis tercihler yaptik. Bu kadar kötü oynarken de 3-4 pozisyon bulduk. Ikinci yari sahada çok farkli Galatasaray takimi vardi. 20-25 dakikalik bölümde oyunu domine ettik. Son bölümde degisiklikler oldu. Attigimiz 1 golle 1-0 galip bitirdik. Deplasmanda kazanmak güzel. Biraz nem hala devam ediyor. Oyuncular üzerinde zaman zaman olumsuz etkisi var. Böyle bir galibiyete ihtiyacimiz vardi. Bunu aldigimiz için sevinçliyim. Genel olarak daha iyi olmamiz gerekiyor. Ikinci yarida yakaladigimiz tempoyu maçin basindan itibaren yakalayip, oyuna hükmeden bir Galatasaray ortaya çikarmamiz gerekiyor" diye konustu.



"Hücum hattina takviye düsünüyoruz

Hücum bölgesine takviye yapmayi düsündüklerini söyleyen Buruk, "Hücum hattina ihtiyaç oldugunu düsünüyoruz. Daha yönlü bir oyuncu bulabilirsek elimizdekilerden farkli, farkli bir takviye düsünüyoruz" seklinde konustu.

Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin ilgili ise sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Icardi ilgili daha önce adi geçti, çok önemli bir oyuncu. Çok yüksek maas kazanan oyuncular. O maaslarin Türkiye’de verilmesi zor. Bizim açimizdan net bir gelisme olmadi" ifadelerini kullandi.

"Tam takim oldugumuzda oyuncularin performanslari da artacaktir"

Kerem Aktürkoglu’nun çok önemli ve degerli bir oyuncu oldugunu söyleyen Okan Buruk, "Geçen senin iyi oyuncularindan biri. Milli oyuncu. Hem Türk futbolu hem de Galatasaray’a uzun süre hizmet edecek bir oyuncu. Kerem çok çalisiyor. Oyunu Kerem üzerinden degerlendirmemek lazim. Tam takim oldugumuzda oyuncularin performanslari da artacaktir. Kerem’in performansinin daha ileriye gidecegini düsünüyorum. Biz takim oldugumuzda bütün oyuncularin performanslarinin da artacagini düsünüyorum" açiklamasinda bulundu.

Oyuna sonradan giren ve attigi golle galibiyeti getiren Fransiz futbolcu Bafetimbi Gomis için ise Okan, "Bugün çok güzel bir gol atti. Karakter olarak olan çok önemli bir oyuncu. Girdigi iki maç da attigi kritik gollerle 6 puan kazanilmasinda büyük rol oynadi" dedi.

Dries Mertens’in net mevkisinin forvet arkasi olarak düsündüklerini ifade eden Okan Buruk, "Geçen sene de orada oynadi. Sol kenarda oynayacagi yerlerden biri. Yüzde yüzünü buldugu zaman sol tarafta da yer alabilir. En verimli oldugu yer forvet arkasi olarak gözüküyor. 45 dakikayi iyi bir sekilde çikartti. Hafta içi bakacagiz, degerlendirecegiz. Diger maça 8 gün süre var. Yüzde yüz bir sekilde hazir olacagini düsünüyoruz. Buraya geldiginde ilk maçina 4 antrenmanla çikti. Bu da ikinci haftasi, normalde oyuncular 6 haftada hazirlaniyor" diye konustu.



"Nelsson önümüzdeki haftalardan itibaren çok daha toparlamis bir sekilde aramizda olacaktir"

Transfer dönemini çok zor oldugunu vurgulayan Okan Buruk, "Size gelen oyuncular takim üzerinde diger mevkilerde baski yapiyor bazen performanslarini düsürüyor. Bir oyuncunun adi geçiyor yine o mevkide oynayan oyuncularin performanslarini düsürüyor. Transfer teklifi alan oyuncular ayrilmak istiyor. O süreçte morali bozuluyor. Zorlu bir süreç. Bitirdikten sora çok rahat edecegiz. Nelsson için bir süreç geçti. O Galatasaray’i çok seviyor. Burada olmaktan çok mutlu. Buraya çok önem ve deger veriyor. Onun için belki La Liga’da oynamak cazip gelmistir. Onun disinda hep ayni seyi söyledi.

‘Burada olursam da çok mutluyum. Galatasaray’i çok seviyorum’ dedi.

Olmayacagi belli olduktan sonra yüzde yüzüyle burada olacagini ve takima hizmet edecegini söyledi.

Önümüzdeki haftalardan itibaren çok daha toparlamis bir sekilde aramizda olacaktir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA