Boluspor - Gençlerbirligi Maçinin Ardindan

Spor Toto 1. Lig’in 2. haftasinda Bolu Atatürk Stadyumu’nda oynanan Boluspor-Gençlerbirligi karsilasmasi konuk takimin 2-1’lik galibiyetiyle sonuçlandi. Maç sonunda iki takimin teknik direktörleri açiklamalarda bulundu.

Mücadele sonrasi düzenlenen basin toplantisinda konusan Boluspor Teknik Direktörü Sait Karafirtinalar, “Rakibi tebrik ediyorum. Genç, dinamik bir takim. Hakli bir galibiyet elde ettiler. Geçen hafta deplasmanda 10 kisi mücadele ettik. Bugün de 1-0 maglupken 1 kisi eksik kaldik. Deplasmanda bunu tolere etmistik çünkü takim savunma refleksi verdi. Bunu da basardilar. Ama içeride oynadigimiz için riskleri almak durumundaydik. Öne biraz fazla çiktik. Orta sahada eksik kaldik. Genç, dinamik takim bizi zorladi. Bireysel performanslarin da düsük oldugu bir günü düsünürsek buna ragmen ikinci yarida yaptigimiz 3 degisiklik olumlu yansidi. 2-3 tane pozisyonumuz vardi. Bunlari gole çevirsek beraberligi kurtarabilirdik ama neticede günün sonunda kaybettigimiz bir maç var. Sezon basinda böyle birseyin olmasi sevindirici degil ama her serde bir hayir vardir diyecegiz. Çok fazla takilmayacagiz. Kart olaylarina çok daha fazla dikkat etmemiz gerektigini arkadaslara bir daha hatirlatacagiz. Çünkü VAR sistemi önümüzdeki haftalarda çok degisik sonuçlar çikarabilecek. Bunun üzerinde de çalisacagiz. Kaybettik, üzgünüz ama telafi edecegiz” dedi.



Gençlerbirligi cephesi

Gençlerbirligi Teknik Direktörü Metin Diyadin ise, “Bolu’ya gelirken zorlu bir maç olacagini biliyorduk. Özellikle Boluspor ciddi transferler yapti. Biz de tam aksine geçen yil devre arasindan beri süregelen transfer yasagimiz var. Transfer yasaginin oldugunu bildigimiz halde geçen seneki kadrodan 7-8 oyuncunun gitmesine de müsaade edildi. Transferi açip daha güçlü, yukarilari hedefleyen bir takim konusmustuk. Verilen sözler böyleydi. Ancak hem oyuncular gitti hem de transfer yasagi açilmadi. Oyuncularimla beraber bu mücadeleyi veriyoruz. Hem formamiza hem kulübümüze aidiyet duygumuzu bugünkü maçta da herseylerini ortaya koydular. Oyun disiplinine bagli kalarak çok farkli kazanacagimiz bir maçi 2-1 tamamladik. Bu bizim için mutluluk verici. Oyunculari tebrik ediyorum. Ligin ilk 2 haftasinda en çok kosan, en çok mücadele eden takimi. Tecrübesiz bir takimiz. Maçi daha önce koparmamiz gerekiyordu ama tecrübe bizde yok. Biraz daha oynadikça olacak. Lig baslangici olarak bu sartlarda ilk iki maçta 4 puan iyi bir puan. Ancak sakatliklar olacak, kart cezalilari olacak. Böyle durumlara düstügümüz zaman da tasiyacak bir durumuz yok. O yüzden transfer yasaginin kaldirilmasini, transfer yapilmasini bekliyorum. Gençlerbirligi yüz yillik biz kulüp. En azindan bu zorlu dönemde bu ligde ayakta kalmasi çok önemli. Herkes benim ve oyuncularim gibi bu sorumlulugu almasi gerekiyor. Verilen sözlerin de tutulmasini bekliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA