Muaythai Sporculari Meydan Okudu

Muaythai Spor Toto Süper Ligi 2. Ayagi müsabakalari öncesinde sporcular, tarihi Kursunluhan’da “Meydan Okuma” seranomisi gerçeklestirdi.

Gerçeklestirilen seranomiye Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik ve baskan yardimcilari ile Türkiye Muaythai Federasyon Baskani Hasan Yildiz, As Baskan Sakir Bayramoglu ve Süper Lig Baskani Hakan Sahade ve Milli Takim Antrenörü Ediz Baris ile sporcular ve antrenörleri katildi.

Muaythai Süper Lig Turnuvasi için Manisa’ya gelen sporculara ev sahipligi yaptiklari için duydugu memnuniyetini dile getiren Baskan Çelik, müsabakalarin 5 asirlik tarihi binanin Osmanli Imparatorlugu döneminde spor akademisi olarak kullanildigini vurgulayarak böylesine önemli bir yarisamaya da ev sahipligi yapacagini kaydetti.

Baskan Çelik, “Manisa bir tarih ve sehzadeler sehri, böylesine bir tarihi binanin avlusunda yapilmasinin da ayri bir güzellik katacagini düsünüyoruz. Türkiye’nin seçkin sporculari müsabakalar yapacaklar ve ardindan da 2023 sampiyonasina katilacak sporcularin seçilmesi anlaminda ciddi adim atilmis olacak. Sehzadeler Belediyesi olarak sporu önemsiyoruz, egitim çalismalarina önem veriyoruz.” dedi.

Türkiye Muaythai Federasyon Baskani Hasan Yildiz ise Türkiye’nin en basarili sporcularinin mücadele edecegi 2. Ayaginin Manisa’da yapilacagini kaydetti.

Federasyon Baskani Yildiz, “Amacimiz Milli Takimi en iyi seviyeye getirmek. En son gittigimiz Abudabi’de gerçeklestirilen Dünya Muaythai sampiyonasinda puanlamada dünya birincisi olduk. Temennimiz, buradaki müsabakalarla daha çok tecrübe kazanarak uluslar arasi platformda basarili olmanizdir.” diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan tören, Spor Toto Süper Ligi 2. Ayagi müsabakalarinda birbirleriyle mücadele edecek sporcularin “Meydan Okuma” seranomisi ile sona erdi.

Kaynak: İHA