Ibrahim Turgut Açiklamasi 'Sampiyonluk Için Elimizden Geleni Yapiyoruz'

Çaykur Rizespor Kulübü Baskani Ibrahim Turgut, gazetecilerle düzenledigi basin toplantisinda yaptigi konusmada, “Burada alinan kararlarin hiçbiri sahsi degildir çünkü burasi sahsi birinin mali degildir. Burasi Rize’nin, Rizelilerin, Rizespor’a gönül verenlerin yeridir” dedi.

Spor Toto 1. Lig’in Karadeniz ekibi Çaykur Rizespor’un küme düsmesinin ardindan 20 Haziran tarihinde yeni baskan olan Ibrahim Turgut gazetecilerle bir araya gelerek bir basin toplantisi düzenledi.

Gazetecilerin sorularini yanitlayan Turgut, kapatilan Çaykur Rizespor Kadin Futbol Takimi’nin sahsi bir karar olmadigini söyledi.

Turgut, takima 9 oyuncu transfer ettiklerini bir kaç oyuncuyla daha görüsmelerin sürdügünü söyleyerek, "Su ana kadar 9 tane transfer yaptik. Bir kaç tane daha transfer çalismamiz var. Bu transferleri ince eleyip sik dokumaya çalisiyoruz. Yapacagimiz hamlelerde en dogrusunu, Rizespor’a en layik olanini, en iyi sonuç alacagimiz hamleleri yapmaya çalisiyoruz. Dürüst, seffaf, ilkeli bir çalisma yürütüyoruz. Futbolcularimizin transferlerinin büyük kulüplerle anilmasi elbette ki bizi sevindirir. Bu transferlerin gerçeklesmesi için hem kulübü menfaatine hem de futbolcunun menfaatine olan durum tamamen gerçeklesmesi gerekir ki bunlar gerçeklessin. Oyuncularla bir çok görüsme yapiliyor ama bu gerçeklesmeyen sonuçlanmayan transfer çalismalarin açiklanmasini uygun bulmuyorum. Gökhan Akkan bizim ailemizden biri. Kulübün menfaatine, oyuncunun menfaatine bir durum gerçeklesirse bu degerlendirilecektir. Suan öyle bir transfer söz konusu degil. Sampiyonluga, galibiyete giden yolda golcü çok önemli. O yüzden golcü futbolcuyla ilgili çalismalarimiz var" dedi.



"Dogru futbolcularla çalistigimizi düsünüyorum"

Teknik direktör Bülent Korkmaz ile beraber transfer çalismalarini yaptigini ifade eden Turgut, "Bir yapilandirma olusturduk. Biz savasçi, basariya hevesli, mücadeleci bir ekip olusturmak istedik. Bu yüzden de çok yildiz isimlerle degil, daha mücadeleye aç, bizi galibiyete götürecek hirsli arkadaslarla yürümeyi tercih ettik. Hocamizla istisaremizin sonucu dogru futbolcularla çalistigimizi düsünüyorum" ifadelerini kulandi.

"Burasi Rize’nin, Rizelilerin, Rizespor’a gönül verenlerin yeridir"

Kapatilan Çaykur Rizespor Kadin Futbol takiminin sahsi bir karar olmadigini sözlerine yansitan Ibrahim Turgut, "Kadin futbol takiminin kapatilmasi yönünde kararimiz kulüp için Rize için daha hayirli olacagini düsündük. Ilerleyen zamanlarda biz bunu yine canlandiracagiz. Bazen kararlar almak durumunda kalirsin ama bu kararin sehir ve kulüp için daha iyi olacagina inanirsin. Burada alinan kararlarin hiçbiri sahsi degildir çünkü burasi sahsi birinin mali degildir. Burasi Rize’nin, Rizelilerin, Rizespor’a gönül verenlerin yeridir. Bizde bu kurumun en dogru olanin kapatilmasi yönünde oldugunu düsündük" seklinde konustu.



"Futbolcular bizim ailemizin birer bireyleridir"

Takima gelen futbolcularla birer aile bireyi olduklarini söyleyen Baskan Turgut, "Futbolcular bizim ailemizin birer bireyleridir. Hepsi çok kiymetli oyuncular. Bazilari için transfer çalismalari oluyor. Bu transfer çalismalari hem kulüp için hem de futbolcu için uygun sarta gelmesi lazim ki transfer gerçeklessin. Göreve geldigimizden bu zamana kadar sunu görüyoruz ki bir hareket oluyor bin konusuluyor" dedi.



"Kadin izleyicilerimize çocuk izleyicilerimize çok ihtiyacimiz var"

Sampiyon olabilmek için ellerinden gelen her seyi yaptiklarini sözlerine yansitan Baskan Ibrahim Turgut, "Özellikle kadinlari ve çocuklari stada çekmek istiyoruz. Sportif basari her zaman önceligimiz, sampiyonluk yolunda elimizden gelen her seyi yapiyoruz. Sampiyon olacagimiza da inaniyorum. Bunun için çalismalarimizi bu sekilde dizayn ettik. Bütün kulüplerin sportif basarisinin üstünde bazi misyonlarinin da olmasi gerektigine inaniyorum. Birlestirici, bütünlestirici, o sehirde birligi beraberligi arttirici etkilerinde olmasini istiyoruz. Bunun için bizim kadin izleyicilerimize çocuk izleyicilerimize çok ihtiyacimiz var" seklinde konustu.



"Altyapi bizim için çok önemli"

Altyapida oynayan oyuncularin hepsinin kendilerinin evlatlari oldugunu ifade eden Turgut, "Altyapimiza çok deger verecegiz. Altyapi bizim için çok önemli. Altyapi sehrin gençlerinin spora kazandirilmasi için çok önemli bir yer. Altyapiyi sportif basarinin üstünde çok önem veriyoruz. Sehre sporu, gençleri kötü aliskanliklardan uzaklastirip spora kazandirmak için Rize’nin gençleri bu noktada basarisal anlamda parlatabilmek için çok önemli. Hiçbir futbolcumuzun heba edilmesinin yaninda degiliz. Hepsi bizim evladimiz. Hepsine zaten evladimiz gibi bakmiyorsak yanlis yapiyoruz demektir. Hepsini öz evladimiz kadar degerli oldugunu düsünüp dogruya basariya ulasmasini hedeflemeliyiz" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA