Cirit Sahalarinin Kadin Hakemi Erkeklere Tas Çikariyor

Manisa’nin Selendi ilçesinde oynanan Atli Cirit çeyrek final müsabakalarinda Erzurum Atatürk Üniversitesi Egitim Fakültesi ögrencisi Ebru Emine Toraman tek kadin hakem olarak dikkat çekiyor.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Egitim Fakültesi son sinif ögrencisi Ebru Emine Toraman, Selendi’de baslayan ve 5 gün devam edecek olan Geleneksel Spor Dallari Federasyonu Atli Cirit Müsabakalari çeyrek final maçlarinin tek kadin hakemi olarak dikkat çekiyor. Henüz 19 yasinda olan ve müsabakalarda bashakemlik, orta hakemlik ve çizgi hakemligi yaparak erkek meslektaslarina tas çikaran Toraman, verdigi kararlari ile sporcularin da takdirini aliyor.

Ebru Emine Toroman, "Dedem cirit oynuyormus bu ata sporu cirit sevgisi ondan bana kalan bir miras. Severek yapiyorum. Bundan sonra da yapmaya devam edecegim çünkü Türklerin Orta Asya’dan Anadolu’ya geldikleri dönemden beri oynadiklari savas oyunu olarak bilinen ciriti bugünlere tasiyan atalarimiz, hep at sirtinda hayatlarini sürdürmüs. Bu nedenle ben de atli cirit sporuna karsi hep ilgi duydum. Ailemin de destegi ile bu meslegi yapmaya karar verdim. Mutluyum." dedi.

Kaynak: İHA