Bedensel Engelli Milli Halterci Mustafa Uzuner, Halterde Engel Tanimiyor

Ispartali bedensel engelli Milli Halterci Mustafa Uzuner, kilometrelerce uzakliktan antrenmanlarina gelebilmek için azmiyle tüm engelleri asiyor. Haftada 3 gün babasinin yardimiyla 80 kilometre uzakliktan antrenmanlara katilan Uzuner, 2 kez Türkiye sampiyonu olarak altin madalya kazandi.

Haftanin 3 günü, Senirkent Büyükkabaca’dan Isparta Isikkent Spor Salonu’na antrenman yapabilmek babasiyla gelen basarili Halterci Uzuner, 3 yildir halterle ilgileniyor. Daha önce masa tenisinde yarismalara katilan bedensel engelli milli sporcu, halterde de ilkleri yaparak örnek basarilara imza atiyor. Engel tanimayan milli halterci, halter sporunda 120 ve 130 kiloyu uzanarak rahatlikla kaldirirken, hirsi ve hayata bakisiyla diger sporculara isik oluyor.

Hedefi olimpiyatlar

3 yildir halter sporuyla ilgilendigini dile getiren Mustafa Uzuner, “120 ve 130 kiloda 2 kez Türkiye sampiyonu oldum. Su an tekrardan Türkiye Sampiyonasi’na hazirlaniyorum. Hedefim, büyüyerek olimpiyatlara gitmek. Bunun için de çok çalisiyorum” dedi.



"Mustafa çok yetenekli bir sporcu"

Milli sporcunun antrenörü Ferit Sen ise Uzuner’in haltere olan sevgisini takdir ederek, “Mustafa ile 3 yildir beraber çalisiyoruz. 2’nci yilinda Adana’da yapilan yarismada Türkiye sampiyonu oldu. Bu yil Nisan ayinda da Türkiye sampiyonu oldu. Çok yetenekli oldugunu düsünüyorum. Haftanin 3 günü 80 kilometre uzakliktan Isparta’ya gelerek antrenman yapiyor. 2024 yilinda Fransa Paris’te yapilacak olan olimpiyatlara hazirlaniyor. Bunun için hazirlik yapiyoruz. Mustafa’nin bizi orada çok iyi temsil edecegine inaniyorum. Mustafa Uzuner, elinden geleni yaparak bizi en iyi sekilde temsil edip olimpiyat sampiyonlugunu getirecektir” diye konustu.

Kaynak: İHA