Çalimbay Açiklamasi 'Bu Maçi Kaybettik Demiyorum'

DG Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, Malmö’ye 3-1 yenildikleri maça iliskin, “Ben bu maçi kaybettik demiyorum. Daha maç bitmedi. Maçin ilk yarisi bitti. Ikinci yarisini Sivas’ta bambaska bir sekilde göreceksiniz. Maçta her türlü riske de girecegiz” dedi.

Sivasspor’da Teknik Direktör Riza Çalimbay, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçinda Isveç ekibi Malmö’ye 3-1 yenildikleri karsilasmanin ardindan basin toplantisinda konustu.

Çalimbay, “Her seyden önce çok güzel bir maç oldu. Malmö taraftariyla beraber birlik oldu ve biz baski yedik. Bu baskiyi kaldirmamiz gerekiyordu, maalesef kötü goller yedik. Özellikle maçin baslarinda bayagi sikintilar yasadik ama sonra düzelmeye basladik. Güzel bir sekilde golümüzü de bulduk. Kisa sürede yedigimiz gol bizim için sikinti oldu. Yedigimiz üçüncü gol kötü oldu ama iyi oynamaya basladik daha sonra. Güzel de pozisyonlar yakaladik. Maalesef son vuruslari degerlendiremedik” açiklamasinda bulundu..

“Bize hos geldiniz demediler”

Deneyimli teknik adam Malmö ekibine ‘Hos geldiniz’ demedikleri için sitemde bulunarak, “Maçin ilk yarisi bitti. Ikinci yarisi da Türkiye’de oynanacak. Biz Türk vatandasi ve Türk teknik direktörü olarak evimize gelen takim ne olursa olsun kendilerinin yanina gideriz. Kendisine basarilar dileriz. Burada bize gelip hos geldiniz veya basarilar dileyecek bir seyde bulunmadilar. Sag olsunlar, tesekkür ederiz. Biz onlara Türkiye’ye geldiginde hos gelsin diyecegiz, basarilar dileyecegiz. Maç buradaki gibi olmayacak çok farkli olacak. Kolay kolay da elenmeyecegiz. Daha güzel, daha degisik bir maç olacak. Bizim çok eksigimiz var, yapacagimiz transferler var. Ben bu maçi kaybettik demiyorum. Daha maç bitmedi. Maçin ilk yarisi bitti. Ikinci yarisini Sivas’ta bambaska bir sekilde göreceksiniz. Maçta her türlü riske de girecegiz. Saygi, sevgi ile onlari karsilayacagiz. Insallah turu geçen takim biz olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA