Ümitler Türkiye Tekvando Sampiyonasi Sinop'ta Basladi

Sinop’ta düzenlenen Ümitler Türkiye Tekvando Sampiyonasi basladi. 3 gün sürecek müsabakalara 81 ilden 2 bin 200 sporcu katiliyor.

Türkiye Tekvando Federasyonu’nun 2022 yili faaliyet programinda yer alan Ümitler Türkiye Tekvando Sampiyonasi karsilasmalari Sinop’ta basladi.

Merkez Spor Salonunda düzenlenen turnuvaya 81 ilden kizlar ve erkekler olarak toplamda 2 bin 200 sporcu katildi.

Müsabakalarin ilk gününde adini bir üst sinifa yazdirmak için kiyasiya mücadele eden sporculari izlemeye Sinop Gençlik ve Spor Il Müdürü Mehmet Kalyon ve davetliler katildi.

Gençlik ve Spor Il Müdürü Mehmet Kalyon, “Bu organizasyonu burada yapmamizin en büyük amaci hem tekvando kültürünün Sinop’ta daha bilinmesi ve yayginlastirilmasi, ayrica tam 2 bin 200 sporcu ve antrenörümüz katiliyor. Sinop iline de hem katma deger sagliyor, iç turizmi de etkilemis oluyoruz. Ama en önemli konu tabi ki federasyonun bizi tercih etmesinin nedeni bizim bunu yapacak gücümüz olmasi, salonlarimizin ve misafirhanelerimizin yeterli olmasi. Profesyonel bir ekiple çalisiyoruz, altyapimiz çok güzel. Bizi tercih ettikleri için kendilerine tesekkür ediyoruz. Gerçekten de salonumuzda organizasyon ekibimiz güzel bir sekilde hazirliklarini yaptilar ve sikintisiz devam ediyor” diye konustu.

Kaynak: İHA