Türkiye Pirat Sampiyonasi Iznik Gölü'nde

Marmara Bölgesi’nin en büyük gölü olan Iznik Gölü’nde Türkiye Pirat Sampiyonasi yapilacak.

Iznik Belediye Baskanligi ve Türkiye Yelken Federasyonu Pirat Sinifi Komitesi ortakliginda gerçeklesecek organizasyon 18 Agustos Persembe günü start alacak ve 21 Agustos Pazar günü son bulacak.

Genel klasman, yerli sinif ve gençler kategorisinde olmak üzere 40 tekne ile 80 sporcu Iznik Gölü’nün essiz manzarasi esliginde kiyasiya bir yaris ortaya koyacaklar. Iznik Belediyesi Izzet Peste Su Sporlari Kamp ve Egitim Merkezi’nde gerçeklesecek olan Türkiye Pirat Sampiyonasi için tüm hazirliklar tamamlandi.

Iznik Belediye Baskani Kagan Mehmet Usta konuyla ilgili yaptigi açiklamada “Türkiye’nin besinci, Marmara Bölgesi’nin en büyük gölüne sahip ilçemizde su sporlari alaninda yaptigimiz girisimler meyvelerini veriyor. Yelken, yüzme, kürek, kano alanlarinda açmis oldugumuz kurslardan çikan gençlerimiz yine bu alanlarda ki takimlarimizda sporcu olarak birçok müsabakalara katiliyorlar ve önemli basarilar elde ediyorlar. Bugün de Yelken Federasyonu bünyesinde faaliyet gösteren Pirat Sinifi Türkiye Sampiyonasi’ni ilçemizde gerçeklestiriyoruz. Gerek ilçemizin ve Iznik Gölü’nün tanitimi ve gerek bu alanda sporcu yetistirmemize destek saglayacak olan bu organizasyonu önemli görüyoruz. Bu vesile ile Türkiye Pirat Sampiyonasi müsabakalarinda yarisacak olan tüm sporculara basarilar diliyorum” diye konustu.

18-21 Agustos tarihlerinde gün boyu gerçeklesecek müsabakalarin ödül töreni 21 Agustos Pazar günü 17.00’da gerçeklesecek.

Kaynak: İHA