Türk Takimlari, Avrupa Kupalarinda Avantaj Pesinde

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçinda Fenerbahçe, Avusturya temsilcisi Austria Wien ile, Sivasspor da Isveç takimi Malmö ile karsilasacak. UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk müsabakasinda da Medipol Basaksehir, Belçika takimi Antwerp ile mücadele edecek.

Bu sezon Avrupa kupalarinda Türkiye’yi temsil eden Fenerbahçe, Sivasspor ve Medipol Basaksehir ilk maçlarda avantajli bir skor almak için sahaya çikacak. Basaksehir evinde oynayacakken, Fenerbahçe ile Sivasspor da deplasmanda mücadele edecek.

Avrupa kupalarinda sezona UEFA Sampiyonlar Ligi elemelerinden baslayan Fenerbahçe yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam etti. UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu’nda Çekya ekibi Slovacko’yu geçen sari-lacivertliler, play-off turunda Avusturya temsilcisi Austria Wien ile eslesti. Fenerbahçe bu turun ilk müsabakasinda yarin TSI 22.00’de deplasmanda karsi karsiya gelecek.

Sari-lacivertlilerde Nazim Sangare, Serdar Aziz, Joao Pedro, Marcel Tisserand, Steven Caulker, Max Meyer, Dimitrios Pelkas, Mergim Berisha, Tiago Çukur, Filip Novak ve Burak Kapacak kadroda yer almadi.

Austria Wien - Fenerbahçe maçini Almanya Futbol Federasyonu’ndan Daniel Siebert yönetecek. Siebert’in yardimciliklarini Jan Seidel ve Rafael Foltyn yapacak.

Sivasspor’un Avrupa kupalari macerasi

Geçtigimiz sezon Ziraat Türkiye Kupasi’ni kazanarak bu sezon UEFA Avrupa Ligi’ne play-offlardan katilmaya hak kazanan Sivasspor, Isveç takimi Malmö ile mücadele edecek. Bu turun ilk karsilasmasi yarin TSI 20.00’de Isveç’te oynanacak.

Malmö - Sivasspor müsabakasinda Iskoçya Futbol Federasyonu’ndan William Collum düdük çalacak. Collum’un yardimciliklari David McGeachie ile Francis Connor olacak.

Basaksehir evinde karsilasacak

UEFA Avrupa Konferans Ligi’ne 2. Eleme Turu’ndan baslayan Medipol Basaksehir, Israil ekibi Netanya’yi eleyerek, 3. eleme turunda Izlanda temsilcisi Breidablik ile eslesti. Turuncu-lacivertliler, rakibini iki maçta da maglup ederek adini play-offlara yazdirdi. Basaksehir, play-off turunda yarin saat 20.45’te Basaksehir Fatih Terim Stadyumu’nda Belçika takimi Antwerp ile mücadele edecek.

Turuncu-lacivertlilerde yeni transfer Mesut Özil’in adi UEFA listesine eklendi. Teknik Direktör Emre Belözoglu’nun görev vermesi halinde Özil, ilk kez turuncu-lacivertlilerde forma giyecek.

Basaksehir - Antwerp karsilasmasinda Fransa Futbol Federasyonu’ndan Jerome Brisard görev yapacak. Brisard’in yardimciliklarini Erwan Finjean ve Alexis Auger yapacak.

Kaynak: İHA