Tevfik Yamantürk Adayligini Açikladi

Besiktas’ta 17 Eylül’de yapilacak olan Divan Baskanlik Seçimi öncesinde mevcut baskan Tevfik Yamantürk adayligini açikladi. Yamantürk, kulübün borcuna dikkat çekerek, "Bu borç ödenmeyecek bir borç degil. Bunun ödenebilecegini düsünüyoruz" dedi.

Besiktas’ta 17 Eylül’de gerçeklesecek olan Divan Kurulu Baskanlik Seçimi öncesinde mevcut Divan Kurulu Baskani Tevfik Yamantürk düzenledigi basin toplantisinda adayligini açikladi.

Adayligini duyurduktan sonra neden aday olduguyla ilgili konusan Yamantürk, "Kulüplerin milli olmaktan çikacagini gördügümüz için bu islere soyunduk. Yoksa buna ayiracak ne vaktimiz var ne de popüler olmak gibi endisemiz var. Bunlar beni ve arkadaslarimizi rahatsiz ediyor. Bizler kendi halinde hayatlarini yasayan insanlariz. Bu hal ve gidisat kulüplerin yerli ve milli olmaktan çikacagini gösteriyor. Bu serefli bir görev. Ben bu ise ilk talip oldugumda esim, çocuklarim, kardesim neden kabul ettigimi sormustu ben de onlara sunu söyledim, ’Bu ülkenin müdafaasi için gencecik insanlar sehit oluyorlar. Biz hiçbir sey yapmadan Bogaz’in kenarinda oturarak düsüncelerini söyleyip, gücümüzü kullanip bu islerin içine giriyoruz. Ama öldügümüz zaman üzerimize serefli Besiktas bayragini örtecekler ve Besiktas bayraginin da üzerinde Türk bayragi var. Bundan daha büyük seref olur mu?’" ifadelerini kullandi.

"Kulüpler yabancilarin eline geçecek"

Futboldaki mali durumun iç açici olmadigini söyleyen Yamantürk, "Kulüpler yabancilarin eline geçecek. Göztepe’yi Danimarkali bir yatirimci aldi. Ne kanunlar degisiyor, bu da degisebilir. Besiktas da halka açik. Halka açik kismini toparlarlar. Bazi toplumlar bunu kabul edebiliyor. Ingiltere’de Ruslar gelip kulübü aliyor. Ama biz Ingiltere degiliz. Mesela bu Almanya’da olmuyor. Belki sömürge kültürü olan toplumlar için bunu anlamak daha kolay. Ama bizde böyle bir kültür yok. Baskalariyla yasamaya alisigiz ama kimseyi sömürmemisiz, esit sartlarda yasamisiz. Camia ‘Biz sizi istemiyoruz, kulübümüzde Arapça konusulmasinda bir beis görmüyoruz’ derse ona da yapacagimiz bir sey yok" diye konustu.



"Bu borç ödenmeyecek bir borç degil"

Kulübün borcunun yüksek olmasina karsin ödenebilecek bir durumda oldugunu da söyleyen Tevfik Yamantürk, "Borç bizim borcumuz tabii ki ama borcu veren de, bunu almak isteyecek. O zaman biz de el ele vererek bu borçlari ödemek için gayret gösterecegiz. Ben ve arkadaslarim etüt edip çalisiyoruz. Bu borçlarin hala ödenecegini görüyoruz. Unutmayin, faiz ödedigimiz kisim sadece 200 milyon Euro. Takimin mali boyunu kisaltirsaniz bu sizin cebinize kaliyor. 50 milyon Euro’luk takim yerine 20 milyon Euro’luk takimla sahaya çikarsaniz, 30 milyon Euro cebinize kaliyor" dedi.

Eski baskan Fikret Orman’in kendisine geçmis dönemde destek vermesinin olumsuzluk olusturabilecegiyle ilgili soruyu yanitlayan Yamantürk, "Inanin bu konu aramizda gündeme bile gelmedi. Bunun olumsuz etkileyecegini hiç düsünmedik, aklimiza gelmedi. Ama bundan sonra düsünelim. Geçen dönem camia bizi büyük bir teveccühle seçti ve biz bunun da üzerinde bir oy almak istiyoruz. Biz bize oy vermedigini düsündügümüz kisilerle bir araya geliyoruz ve neler yapabilecegimizi soruyoruz" açiklamasinda bulundu.

"Bu insanlarin Besiktas’ta yeri olmamali"

Geçtigimiz günlerde Besiktas’in TMSF’ye düsmesi durumunda satin almak istedigini ifade eden is insani Ethem Sancak’la ilgili soruyu yanitlayan Tevfik Yamantürk, "Ethem Sancak’i yönetimin disipline verdigini duyduk. Ama bence önemli olan toplum, bu gibi insanlari içine kabul ederken daha dikkatli olmali. Kimin kayigina binerse onun küregini çeken insanlarin Besiktas’ta yeri olmamali. ’Bana Türk demeyin, ben Arap’im, utanirim’ deyip de arkasinda aslan gibi Türk koruma polisiyle Istanbul’un ortasinda dolasan insanlari Besiktas’ta yeri olmamali. Burada ay-yildiz var, Arap bayragi yok" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA