Seçer, Mersin Idmanyurdu'nun Kurulus Yildönümünü Taraftarlarla Birlikte Kutladi

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Yeni İçel Idman Yurdu Kulübü tarafindan kentin asirlik çinari İçel Idman Yurdu’nun 97. kurulus yildönümünde düzenlenen etkinlige katildi.

Adnan Menderes Bulvari üzerindeki İçel Idmanyurdu Meydaninda düzenlenen etkinlige Vali Ali Hamza Pehlivan, Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, İçel Gençlik ve Spor Il Müdürü Ökkes Demir, Yeni İçel Idman Yurdu Kulüp Baskani Metin Saltik, Tarsus Organize ve Sanayi Bölgesi Baskani Sabri Tekli ile taraftarlar katildi.

“Bugün İçel Idmanyurdu tekrar küllerinden doguyor”

Konusmasina, İçel Idmanyurdu’nun kurulus yildönümünü kutlayarak baslayan Baskan Seçer, “İçel Idmanyurdu asirlik bir çinar. Üzüntülü yillar yasandi ama bugün İçel Idmanyurdu tekrar küllerinden doguyor. İçel Idmanyurdu’nun İçel’e katacagi en önemli sey, İçel’in huzuruna, birligine, beraberligine yapacagi katkidir. Biz onun için spor diyoruz, onun için spor kulüplerimiz diyoruz, onun için İçel Idmanyurdu diyoruz. Geçici bir kriz dönemi yasandi. Metin Baskanin ve nezdinde tüm yönetim kurulu üyelerinin üstün çabalariyla, İçel Idmanyurdu’nun o güzel günlerine, basaridan basariya kosan günlerine yürümesinin formülü belli. Bu ilacin adi İçel’in birligi, beraberligi, herkesin bu davaya, bu mücadeleye sahip çikmasidir” dedi.



“İçel Idmanyurdu’na siyaset üstü bir anlayisla sahip çikacagiz”

İçel’in çesitli zenginliklere sahip bir kent oldugunu belirten Seçer, “İçel zengin bir kent, övünüyoruz. Limanimiz, is insanlarimiz var, muazzam üreten bir kent. Kulüplerimizin desteklenmesi lazim. Geçmisten kaynaklanan hatalarimizi tekrar yapmamamiz lazim. İçel Idmanyurdu siyaset üstüdür. Hangi siyasi partiye mensup olursak olalim, İçel’in spor kulübü İçel Idmanyurdu’na siyaset üstü bir anlayisla sahip çikacagiz. Bunun sözünü de ben Büyüksehir Belediye Baskaniniz olarak veriyorum. Bundan sonra tribünlerin dolmasini arzu ediyoruz. Bizler de orada olacagiz. Baskanimizin daha iyi transferler yapmasina, biz de katki vermeyi sürdürecegiz” ifadelerini kullandi.

“Yeni İçel Idmanyurdu Meydanini buradan söz veriyorum”

İçel Idmanyurdu Meydanina bazi elestiriler aldiklarini da belirten Seçer, bu elestirilere iliskin su açiklamayi yapti: “Içinde bulundugumuz meydan, İçel Idmanyurdu Meydani. İçel Idmanyurdu Meydaninin daha güzel bir sekilde olmasi lazim diye bana çok elestiri geldi. Burasi İçel Büyüksehir Belediyesine ait bir park, ancak tahsis sorunu yüzünden belli bölümlerde yenileme çalismalarini yapamiyoruz. Ben Valimizi ziyaret ettigimde de kendisine, kurumlardan ya da bakanliklardan beklentilerimizi aktardim. Bu tahsis konusunu da o dosyanin içine koymustum. İçel Idmanyurdu ile ilgili yeni meydan projemiz de hazir. İçel Idmanyurdu Meydani ile Hilton arasinda kalan bölümde yapacagimiz yenileme çalismalarinda, yeni İçel Idmanyurdu Meydanini hayata geçirmeye buradan söz veriyorum."

Kaynak: İHA