Milli Cimnastikçi Ibrahim Çolak, Kirik Eline Ragmen Antrenman Yapti

Dünya ve Avrupa sampiyonu milli cimnastikçi Ibrahim Çolak, yaklasik 2 hafta önce antrenmanda esnasinda sol el tarak kemigini kirmisti. Ameliyat geçiren Ibrahim Çolak, kirik eline ragmen antrenmanlarina basladi. Liverpool’da düzenlenecek olan Dünya Sampiyonasi’na katilmaya hazirlandigini belirten Ibrahim Çolak, "Ben ve takim arkadaslarim kimsenin yüzünü kara çikarmak istemiyoruz. O yüzden bahane bulmadan çalismalarimiza devam ediyoruz" dedi.

2019 Dünya ve 2020 Avrupa sampiyonu milli cimnastikçi Ibrahim Çolak, geçtigimiz haftalarda antrenman esnasinda talihsiz bir sakatlik yasamisti. Yasanan sakatlik sonucu Ibrahim Çolak’in sol elinin tarak kemiginin kirildigi tespit edilmisti. Özel bir hastanede ameliyata alinan milli sporcunun iyilesmesi için 1.5-2 aylik bir süre taninmisti. Ancak Ibrahim Çolak’in antrenörleri ve performans koçlari, Çolak’in ellerini kullanmadan formunu koruyabilecegi sekilde bir antrenman programi hazirladi.

Çolak’in azmi takdir topladi

Antrenman programini hemen uygulamaya baslayan Ibrahim Çolak, o anlari sosyal medya hesabindan paylasti. Çolak’in paylasimi kisa süre içinde binlerce kisi tarafindan begenilirken, spor camiasinda birçok isim ve sosyal medya kullanicilari, “Dünya klasinda olmak bunu gerektirir”, “Iste gerçek azim ve kararlilik”, “Iste bu yüzden elit sporcusun. Bahane, aglamak yok, çalismak var”, “Daha güçlü dönmen dilegiyle” seklinde yazdiklari yorumlarla milli sporcuyu tebrik ettiler.

"Ben ve takim arkadaslarim kimsenin yüzünü kara çikarmak istemiyoruz"

Sakatligi ve antrenman süreci hakkinda Ihlas Haber Ajansi’na açiklamalarda bulunan Ibrahim Çolak, "Son yillarda 5 operasyon geçirdim ve bunlarin hepsinden tecrübe edindim. Son yasadigim sakatligin ardindan sadece ellerimi kullanamiyorum. Ancak bu benim vücudumun diger bölgelerini çalistirmama engel degil. Firsatlari degerlendirmek gerekiyor. Elimi kullanana kadar vücudumun diger bölgelerini zinde tutmam gerekiyordu. Biz de kondisyonerim Bülent Özdemir ve antrenörüm Yilmaz Göktekin ile bir program hazirladik. Ellerimi kullanmadan antrenman yapmaya basladim. Ekim ayinin sonunda Ingiltere’nin Liverpool kentinde Dünya Sampiyonasi düzenlenecek. Oraya hazir olarak gitmek istiyorum. Türk halkinin bizim takimimizdan büyük bir beklentisi var. Ben ve takim arkadaslarim kimsenin yüzünü kara çikarmak istemiyoruz. O yüzden bahane bulmadan çalismalarimiza devam ediyoruz" dedi.

Çolak, sakatlik sürecinde destek olan ve arayan Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu’na, Türkiye Cimnastik Federasyonu’na, Milli Olimpiyat Komitesi’ne ve desteklerini esirgemeyen vatandaslara tesekkür etti.

Kaynak: İHA