Jesus Açiklamasi 'En Iyi Sekilde Hazirlandik'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Austria Wien maçina çok iyi sekilde hazirlandiklarini belirterek, "Istanbul’daki maç öncesi iyi bir sonuç almak istiyoruz" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus ile futbolculardan Gustavo Henrique, yarin aksam deplasmanda Austria Wien ile oynayacaklari UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçi öncesi düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Portekizli teknik adam Jesus, yarin zor bir maçin kendilerini bekledigini belirterek, "Rakibimiz Slovacko takimindan daha güçlü. Austria Wien Avrupa’da prestiji olan bir takim. Muhakkak bize zorluklar çikarmaya çalisacaklardir. Ama bizler de iyi bir maç çikarabilmek için en iyi sekilde hazirlandik. Istanbul’daki maç öncesi iyi bir sonuç almak istiyoruz" diye konustu.



"Bir risk oldugunu biliyoruz ama baska sansimiz da yok"

Ezgjan Alioski, Irfan Can Kahveci ve Mert Hakan Yandas’in durumlari hakkinda da konusan Jesus, "Tabii ki fiziksel olarak çok iyi durumdalar diyemem, bu da normal. Ailoski bu sezon hiç resmi maç oynamadi. Irfan ve Mert uzun süreli sakatliklardan çiktilar. Maçin yogunlugunu kaldiracak fiziksel durumda olmamalari normal. Ama onlar hazirlik sürecinde yaptigimiz antrenmanlarin çogunda yer alamadiklari için aslinda su anda oynadigimiz lig ve Avrupa maçlari onlarin fiziksel durumlarini tekrardan kazanabilmeleri için bir firsat. Evet, bunun bir risk oldugunu biliyoruz ama baska sansimiz da yok" açiklamasinda bulundu.

"Fenerbahçe benimle birlikte her maçi kazanmak için oynayacak"

Jorge Jesus, Fenerbahçe’nin her zaman kazanmak için oynayacagini belirterek, "Rakip kim olursa olsun her maçi kazanma anlayisimiz var. Bunun için ve bu anlayisla sahaya çikiyoruz. Bunu Austria Wien’den bagimsiz olarak söylüyorum. Iki takimin Avrupa’daki siralamasina baktigimizda çok asagilarda oldugunu görüyoruz. Fenerbahçe de son yillarda Avrupa siralamasinda hak ettigi yerlerde degil. Bizim amacimiz gruplar kalmak. Bu iki asamali bir maç. Yarin ilk maçi oynayacagiz ve ikinci maç öncesi iyi bir sonuç almak istiyoruz" sözlerini sarf etti.

"Her gün ofansif olarak daha iyi olmak için çok çalisiyoruz"

Tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe’nin henüz iki lig maçi oynadigini söyleyerek, "Sezonun henüz çok basindayiz. Birlikte çalismaya baslayali 8 hafta oldu. O yüzden istedigim seviyeyi yakaladik dersem kendimi kandirmis olurum. Hala gelistirmemiz gereken seyler var. Zamanla daha da gelisecektir, daha güçlü olacaktir. Belirtmis oldugunuz gibi ilk maçlarda çok fazla gol attik. Her gün ofansif olarak daha iyi olmak için çok çalisiyoruz" dedi.

Jesus, üç günde bir maç yapan takimlarin muhakkak ilk 11’lerini degistirmesi gerektigini belirterek, "Fenerbahçe için de bu durum geçerli olacak çünkü iki maç arasinda oyuncularin toparlanmak için yeterli süreleri olmuyor. Bu yeni bir durum degil. Avrupa Ligi ve Sampiyonlar Ligi’nde mücadele eden takimlarin bu tarz degisiklikler yapmalari gerekiyor. Biz 11 kisilik bir takim kurmuyoruz, kadromuz bize bu tarz degisiklikler yapacak imkani veriyor. Yarin da ayni sekilde olacak” diyerek sözlerini tamamladi.

Gustavo Henrique: "Iyi bir sonuçla evimize dönmek istiyoruz"

Gustavo Henrique ise maçla ilgili, “Rakibimize çalistik, iyi taniyoruz. Video analizlerimizi yaptik. Yarinki maç zor olacak, Avrupa Ligi’nde oynanan her maç gibi. Hedefimiz iyi bir maç çikarmak. Konsantrasyonumuz yüksek. Iyi çalistik, iyi bir sonuçla evimize dönmek istiyoruz” dedi.



"Iyi bir sezon geçirip taraftarlarimizi mutlu etmek istiyoruz"

Çalismalari en iyi sekilde sürdürdüklerini ifade eden Gustavo, “Buraya geldigim ilk andan itibaren takim arkadaslarim tarafindan çok iyi karsilandim. Hepsi çok büyük oyuncular. Her hafta geliserek çalismalarimiza devam ediyoruz. Hem teorikte hem de pratikte çalismalarimizi en iyi sekilde sürdürüyoruz. Hocamiz beni buraya getirdi, kendisi buraya gelmemi istedi. Ben de beni istedigi için çok mutlu oldum. Bu firsat karsima çiktigi için çok sevindim. Henüz daha sezonun basindayiz. Iyi bir gelisim süreci yasadigimizi düsünüyorum. Hafta hafta, antrenman antrenman daha iyiye gidiyoruz. Iyi bir sezon geçirip taraftarlarimizi mutlu etmek istiyoruz” sözleriyle ifade etti.

Kaynak: İHA