Jorge Jesus Açiklamasi 'Galibiyetten Ötürü Oyuncularimi Tebrik Ediyorum'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, 6-0’lik Kasimpasa galibiyetinden dolayi oyuncularini tebrik etti. Jesus ayrica Ronaldo’nun Fenerbahçe’ye transfer olacagi yönünde çikan haberlerle ilgili ise Ronaldo’nun kendi isteginden dolayi Fenerbahçe’ye gelmeyecegini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasinda Fenerbahçe deplasmanda Kasimpasa’yi 6-0 maglup etti. Müsabakanin ardindan basin toplantisinda konusan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, maçla ilgili yaptigi degerlendirmede, “Sonuca baktigimiz zaman kolay bir galibiyet gibi gözüküyor. Bugünkü maçi kolaylastiran oyuncularimin performansiydi. Çok iyi basladi oyuncular. Rakibin savunma hattina çok fazla problem ürettik. Kirmizi kart sonrasi maç daha da kolaylasti. Güzel bir galibiyet oldu, oyuncularimi tebrik ediyorum” dedi.



“Joao Pedro iyilesiyor, Alioski’nin forma sansi zamani gelecek”

Kariyerinde daha kolay maçlari oldugunu söyleyen Jesus, “Maç kolay geçmis gibi gözükse de iki sebepten kolay geçti. Oyuncularim maça çok iyi baslangiç yapti ve rakibin kirmizi karti kolaylastirdi. Joao Pedro ilk günlerde sakatlik yasadi ve yavas yavas iyilesiyor. Fiziksel olarak iyi duruma gelmesini istiyoruz. Alioski geleli 2 hafta oldu. Sezon öncesi hazirlik döneminin tamaminda yoktu. Muhakkak onunda oynayacagi zamanlar gelecek. Üç günde bir maç yapiyoruz. Her maça ayni 11 ile çikmiyoruz. Fenerbahçe 11 kisilik takim kurmuyor. Oynadigimiz son Avrupa Ligi maçina göre kiyaslarsak çok fazla degisiklik yaptik. Alioski’nin de zamani gelecek” ifadelerini kullandi.

“Sag bek pozisyonuna transfer düsünmüyoruz”

Sag bek pozisyonu ile alakali bir transfer olacak mi seklindeki soruya cevap veren Jorge Jesus, takima bir sag bek almayi düsünmediklerini ve o pozisyonda Osayi disinda Burak Kapacak ve Ferdi Kadioglu’nun bulundugunu ifade etti.



“Çift forvet sisteminde kadromda 4 veya 5 santrfor olmasini isterim”

Enner Valencia ve Joshua King’in performanslarina deginen tecrübeli teknik adam, “Valencia ve King maç maç hem teknik, hem fiziksel anlamda üzerine koyarak devam ediyorlar. Ikisi de hizli oyuncular. Taraftarlar bazen bazi seylerin hizli olmasini isterler. Futbolda bu zor. Bu takim 2 aydir birlikte çalisiyor. King geç katildi.

Oyuncularda maç oynadikça birbirlerini daha iyi taniyorlar. Bugün güzel bir performans sergilediler. Çift forvet sistemiyle oynuyoruz. Bu sistemde oynadigimiz zaman kadromda 4,5 tane santrfor olmasini isterim” diye konustu.



“Tek bir sistemle oynamayi seven antrenör degilim”

Oyun sistemi hakkinda konusan Jorge Jesus, “Son 20 dakikada sahadaki dizilisimizi degistirdik. 3-4-3’e döndük. Ben tek sistemle oynamayi seven antrenör degilim. Geleli çok uzun süre olmadigi için farkli sistemleri çalisamadik. Bu sürede 4-4-2 çalistik. Skorun vermis oldugu rahatlikla farkli bir sistemi sahada çalisabilecegimizi düsündüm. Ben her zaman takimlarimin 1’den fazla sistemle oynamasini isterim. Üçlü savunmada Luan, Gustavo ve Attila ile oynadik. Sikisik fikstürde antrenman yapacak vaktiniz olmuyor” seklinde konustu.



“Ronaldo kendi isteginden dolayi Fenerbahçe’ye gelmez”

Ronaldo’nun Fenerbahçe’ye transfer olacagi yönünde Portekiz basininda çikan haberlerle ilgili soruya cevap veren Jesus, “Ronaldo ile arkadasiz. Ama onun kariyeri ile ilgili farkli hirslari ve fikirleri var. Kendisinin Avrupa’nin 5 büyük ligi disinda oynamak isteyecegini düsünmüyorum. Fenerbahçe’ye kesinlikle gelmeyecek diyebilirim. Benim istemedigimden degil, kendisinin istemediginden dolayi” dedi.

Kaynak: İHA