Mateos Açiklamasi 'Sahada Tamamen Bir Taktik Savasi Vardi'

Corendon Alanyaspor Teknik Sorumlusu Felipe Sanchez Mateos, Besiktas maçi sonrasi yaptigi açiklamada, “Sahada tamamen bir taktik savasi vardi. Oyunu 3-0’dan 3-3’e getirmek kolay degildi. Bunu arkadaslarimiz basarabildiler” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasinda Corendon Alanyaspor evinde Besiktas’i konuk etti. Ilk yari 3-1 geride kapatan ev sahibi takim, 90 dakikanin sonunda skoru esitlemeyi basardi. Maç sonu açiklamalarda bulunan Corendon Alanyaspor Teknik Sorumlusu Felipe Sanchez Mateos, maça iyi baslayamadiklarini belirterek, erken yenilen golün oyun dinamiklerini tamamen degistirdigini söyledi.

Sahada taktik savasinin yasandigini belirten Mateos, “Sahada tamamen bir taktik savasi vardi. Biz arkada dörtlüye dönerken, Besiktas bizden farkli bir taktikle oynadi. Daha sonra 10 kisi kaldilar. 10 kisi kaldiktan sonra 4-4-1 düzenini denediler. Biz farkli bir taktik degisikligine gittik. Daha sonra 5-3-1 taktigine döndüler. Biz de karsi bir hamle yaptik. Bugün sahada ilk defa Alanyaspor formasi giyen oyuncularimiz vardi. Özellikle oyuna sonrada giren oyuncularimiz Lusamba, Idrissa tam olarak bizim istediklerimizi sahada verebildikleri zaman çok farkli bir oyun düzenine sahip olacagiz. Bunun yani sira Zinedine gibi oyuncular bugün ilk resmi maçlarina çiktilar. Bugün iyi oynadigimizi düsünüyorum. Biz her ne kadar bugün sahada bir kisi fazlada olsak hem mental açidan hem de taktik açidan güzel bir reaksiyon gösterdik. Oyunu 3-0’dan 3-3’e getirmek kolay degildi. Bunu arkadaslarimiz basarabildiler. Bizler iyi futbol oynamaya çalisiyoruz. Taraftarlarimiz buraya geldiklerinde güzel futbol izletmek istiyoruz. Tribünlerimizi sadece büyük takim maçlarinda her maçta doldurmalarini istiyoruz. Bizler onlarin zevk alabilecegi oyunu oynamaya çalisiyoruz” dedi.



“Biz sürekli topa sahip olan bir takimiz”

10 kisi oynamanin kolay olmadigini belirten Mateos, “Böyle bir ortamda 10 kisi ile oynamak kolay degil. Rakibimiz taktiksel olarak çok degisiklikler yaptilar. 4-4-1 düzenindeyken biz biraz daha yaygin bir dizilim aldik. Topu çizgi üzerindeki oyuncularimiza tasiyarak ataklar yapmaya çalistik. Onlar bizim kazandirmis oldugumuz genisligi 5’li savunma hattiyla durdurmaya çalistilar. Önde 3’lü bir orta saha ile bize karsi savunma yaptilar. Biz farkli bir dizilime geçtik. Elbette onlar için kolay degildi. Biz sürekli topa sahip olan bir takimiz. Onlari sürekli zorlayacagimiz için degisiklige gittiler. 10 kisi ile bu hava sartlarinda oynamak kolay degildi” seklinde konustu.



“Kaybedilen zamanin eklenmesi biraz daha adil olmali”

Kulüp tercümaninin rakip kale arkasina giderek top toplayicilarina yönelik uyarilarda bulunmasi üzerine sari kartla cezalandirmasi sorulan Alanyaspor Teknik Sorumlusu Felipe Mateos, “Futbolun dogasinda zaman geçirmek var. Orada bazi karmasalar oldu. Top çok saglikli bir sekilde dönmüyordu. Onu rica etmek için rakip kale arkasina gittik. Karsinizda büyük bir takim var. Zaman geçirildigi zaman çok hizli süreye eklenmiyor. Bugünde görmüssünüzdür uzatmalar geldi, orada da bir karmasa oldu. Penalti öncesi miydi? Penalti sonrasi miydi? Sadece bugünkü maç özelinde hakemlerle alakali söylemek istemiyorum. Futbolun genelinde bu tarz durumlarla alakali kesinlikle kaybedilen zamanin eklenmesi biraz daha adil olmali” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA