Ilhan Palut Açiklamasi 'Biz Kazanan Takim Aliskanligina Tekrar Geri Dönmek Istiyoruz'

Konyaspor Teknik Direktörü Ilhan Palut, Medipol Basaksehir maçinin ardindan yaptigi açiklamada, “Basaksehir takimi topa bizden daha çok sahip oldu. Bu da bizim bugün için onlari karsilamada uyguladigimiz stratejinin bir sonucuydu. Çünkü bekleyip toplar kazanip top onlardayken geçis sanslari kovaladik” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasinda Medipol Basaksehir ile Konyaspor’un karsi karsiya geldigi mücadele 0-0 beraberlikle sonuçlandi. Karsilasmanin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü Ilhan Palut, “Iki takimin da Avrupa maçlarindan sonra oynadigi bir karsilasmaydi. Basaksehir tur atladi, onlari tekrar tebrik ediyorum. Biz yorgunlugun üstüne bir de aldigimiz kötü sonucun moral bozuklugunu üzerimizden atmaya çalisarak maça çiktik. Evet maça baktigimiz zaman her ne kadar tarafsiz sahada oynamissak da aslinda bir iç saha karsilasmasiydi bu. Ben istatistiklere de baktim. Rakip ceza sahasinda topla bulusma, sut sayilari vesaire benzerlik gösteren bir müsabaka oldu. Sadece Basaksehir takimi topa bizden daha çok sahip oldu. Bu da bizim bugün için onlari karsilamada uyguladigimiz stratejinin bir sonucuydu. Çünkü bekleyip toplar kazanip top onlardayken geçis sanslari kovaladik. Top bizdeyken zaten oyunumuzu oynamaya çalistik. Dönem dönem biz karsilik verdik. Pozisyonlara da baktiginiz zaman zaten dogal sonuç olarak görünen bir karsilasmaydi. Ligde iki maç oynadik Avrupa Kupasi’ni artik bir tarafa birakmamiz lazim. Ikisinde de gol atamadik, gol yemedik ve kazanamadik. Biz kazanan takim aliskanligina tekrar geri dönmek istiyoruz. Benim kendi hissiyatim, bugün oyuncularim çok iyi mücadele etti. Ama daha iyi olmaliyiz, daha çok atak yapmaliyiz ve daha çok kazanmak için oynamaliyiz” ifadelerini kullandi.

“Ben kesinlikle takimin iskelet kadrosunu kurmaya çalisacagim”

Oyuncularin performansi ve gelecek süreçteki kadro yapilanmasi hakkinda da bilgiler veren Palut, “Ben kesinlikle takimin iskelet kadrosunu kurmaya çalisacagim. Ama burada oyuncularin cevabi çok önemli. Bazi oyuncular israrla ‘hayir ben 11’de oynamak istemiyorum’ derse, benim de yapacak bir seyim kalmaz. Yeni arayislara yönelmek zorunda kalirim. Ama hiçbir oyuncuma güvenimi kaybetmis degilim. Su anda yogun maç temposunun getirmis oldugu tam istenilmeyen performanslar aliyorum. Rahat fikstüre geçtigimiz zaman bu sürerse, kötüde de istikrar dogru bir sey degil. Geçen sene iyi bir istikrar vardi ama isler istedigim gibi gitmezse bazi oyuncularin performanslari anlaminda tabii ki degisikliklere gidecegim. Bu aba altindan sopa göstermek degil. Bu futbolun dogasi. Çünkü bekleyen oyuncular sunu görecek; ya adam iyi oynamiyor, ‘o zaman ben neden buradayim. Bana niye sans gelmiyor.’ Bu yarisi da canli tutmam lazim. Insallah herkes beklenen performansini gösterir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA