Abdullah Avci Açiklamasi 'Sampiyonlar Ligi Müzigini Trabzon'da Dinletmek Istiyoruz'

UEFA Sampiyonlar Ligi’nde Kopenhag ile deplasmanda karsilasacak Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avci, “Sampiyonlar Ligi müzigini Trabzon’da dinletmek istiyoruz” dedi.

UEFA Sampiyonlar Ligi play-off turunda deplasmanda FC Kopenhag ile karsilasacak Trabzonspor’da Teknik Direktör Abdullah Avci ve Danimarkali futbolcu Andreas Cornelius, Parken Stadi’nda düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Kopenhag’in Avrupa arenasinda tecrübeli bir takim olduguna dikkat çeken Abdullah Avci, “Önemli bir kültüre, Sampiyonlar Ligi ve Avrupa kültürüne sahip bir takim olan Kopenhag ile oynayacagiz. 22 senedir araliksiz Sampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi gruplarini oynayan çok önemli bir deneyime, geçmise sahip bir kulüple karsilasacagiz. Danimarka liginde 14 sampiyonluk ve 8 kupalari var. Uzun süre 4-4-2 düzeninde oynamislardi önceki hocalariyla birlikte. Son 1.5 senedir 4-3-3 formasyonuna geçtiler. Topa daha fazla sahip olmak istiyorlar. Genç, 24 yas ortalamasi olan bir takim. Kosu mesafeleri yüksek, siddetle baski yapabiliyorlar. Duran toplari etkili kullanabiliyorlar. Ve özellikle seyirci atmosferi son derece etkili. Güçlü güçsüz yanlarinin analizini yaptik. Bunun üzerine çalistik. Uzun süre sonra Trabzonspor’un Sampiyonlar Ligi gruplarinda olmasi için hem ülke hem Trabzon adina burada olmak istiyoruz ve bunun için hazirliklarimizi yaptik“ ifadelerini kullandi.

Kulüpte 21 ayi geride biraktigini belirten Avci, “Süreç sürekli üstüne koyarak gidiyor. Oyunda da taktikte de çok tekrarlarimiz var. Bu sene lige baslarken geçen senenin sampiyonu olarak Süper Kupa’yi da alip, gol yemeden basladik. Avrupa’da oynayacagimiz her maçin zorluklari farklidir ama biz hem zihinsel hem fiziksel olarak haziriz. Sampiyonlar Ligi müzigini Trabzon’da dinletmek istiyoruz. Su an için iyi durumdayiz. Umarim karsiligini aliriz” dedi.

Golcü futbolcu Cornelius ise eski takimina karsi oynayacak olmasiyla ilgili duygularini paylasarak sunlari söyledi:

“Buraya yeniden gelmek çok güzel. Hatta stadyumda hangi soyunma odasina gidecegimi sasirdim. Kopenhag ile zorlu iki maç yapacagiz zor olacak ama ikisini de kazanmak istiyoruz. Eski takim arkadaslarimla mücadele edecegim. Umarim güzel sekilde buradan ayriliriz.”

Kaynak: İHA