Sakaryaspor-Göztepe Maçinin Ardindan

Spor Toto 1. Lig’in ilk haftasinda Sakaryaspor, sahasinda konuk ettigi Göztepe’ye 1-0 maglup oldu. Maçin ardindan iki takim teknik direktörü düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Spor Toto 1. Lig’in ilk haftasinda Göztepe deplasmanda Sakaryaspor ile karsilasti. Karsilasmada Göztepe, rakibini 1-0 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda her iki takimin teknik direktörü açiklamalarda bulundu.

“Bu dostlugun Türk futboluna örnek olmasini temenni ediyorum”

Trafik kazasinda hayatini kaybeden Firat Albayrak’in ailesine bassagligi dileyen ve galibiyeti de Albayrak’a armagan ederek konusmasina baslayan Göztepe Teknik Direktörü Turgay Altay, “Maçin basindan, sonuna kadar istediklerimizi yaptik diyebilirim. Gerçekten maça iyi basladik. Kendi oyun planimizi rakibin üstünde, maçin basindan sonuna kadar birçok pozisyon da yakalayarak, daha önceden bitirmemiz gereken maçi bitiremedik. Birazcik ciddiyetten uzaklastiginiz zaman hayat hemen cezayi size kesiyor. Bugünde tam böyle bir maç oluyordu. Son dakikada ayagimizdaki topu rakibimize verdik. Faul olmasa inanilmaz üzülürdüm, o yüzden oyun olarak bunu söyleyebilirim. Her iki takimin camiasi içinde kardeslik gösterisi, resitaliydi. Bu dostlugun Türk futboluna da örnek olmasini temenni ediyorum” dedi.



“Oyundan memnun degilim”

Sakaryaspor Teknik Direktörü Ilker Püren ise, “Tabii ki ilk maç itibari ile kendi sahamizda ve kendi seyircimizin önünde mutlak kazanmak istedigimiz ama maglup oldugumuz bir günü geride birakacagiz, geride birakmak istiyoruz. Genel olarak ligde bütün maçlari izlediginizde, takimlarin genellikle ilk maç konsantrasyonlarinin düsük oldugunu görmüsüzdür. Bugün bence ayni olayi biz de yasadik. Hazirlik döneminde uygulamaya çalistigimiz, yapmak istedigimiz, hazirlik müsabakalarinda üzerine basa basa durdugumuz ve uyguladigimiz birçok seyi bugün bence psikolojik faktörlerden kaynakli oldugunu düsündügüm yapamadigimiz bir süreç yasadik. Genel anlamda bu bence suna bagli; ilk maç psikolojisindeki sartlar ile hazirlik dönemindeki sartlar birbirinden farklidir. Orada daha rahatsiniz, puan kaybetme kaygisi yok. Müsabakaya çikildiginda bu geçisi çabuk yapamadiginiz zaman ilk maçlarda böyle kazalar olabiliyor. Erken yedigimiz bir gol, kazanmak için çiktigimiz ikinci yarida 10 kisi kalmis olmamiz oyun düzenimizi biraz degistirdi diye düsünüyorum. Ama goldü veya degildi bunlar çok önemli degil. Önemli olan bizim burada oyun sürecimizin nasil basladigi ve bittigi. Bugünkü oyundan ben sahsim adina memnun degilim” diye konustu.

Kaynak: İHA