Okan Buruk Açiklamasi 'Bugün Burada Bizim Için Bir Kaza Oldu'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Giresunspor maglubiyetinin ardindan yaptigi açiklamada, "Bugün burada bizim için bir kaza oldu. Insallah önümüzdeki hafta kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasinda Galatasaray evinde karsilastigi Giresunspor’a 1-0 maglup oldu. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Bugün maç öncesinde hedeflerimiz kendi seyircilerimiz önünde 3 puani almakti. Maça da bu coskuyla basladik. Maçi kazanacak çok net pozisyonlari, Galatasaray seviyesinde pozisyonlari yakalamasak da rakibimizin de çok kalemize gelmedigi, bizim baskin oynadigimiz, bize iyi savunma yapacak bir takim vardi. Bununla ilgili daha iyi seyler yapabilirdik. Benim üzüldügüm bireysel performanslar. Kendi kalitemizin altindaydi. 3. bölgeye geçtigimiz daha kaliteli isler yapabilirdik. Burada bu kaliteyi otaya koyamadik. Daha net pozisyonlar yapabilirdik. Oyunu hükmetsek de bireysel hatayla maçi kaybettik. Bu tür maçlar olacak. Bizim lige kazanarak basladigimiz bir seneydi. Bugün bunu arttirmak istiyorduk. Maçin sonunda iyi mücadele eden Giresunspor vardi. Bizim de bir hatamizla maçi kazandilar. Onlari tebrik ederim. Mücadele vardi, baski vardi. Daha çok üretmemiz gerekirdi. 14 sutun 2’si kaleyi bulmus, 35-36 orta var. Orta kalitemiz kötüydü. Bu da bize sonucu getirmedi belki de" diye konustu.

Yerli futbolcu bulmanin zor oldugunu belirten Buruk, "Yerli sorunu su anda herkesin ortak sorunu. Elit yerli oyuncu da sikintilarimiz var. Genelde ülke futbolu olarak var. 3 Türk kurali her hocayi zorluyor. Oyuncu degisikligi yaparken bile bunlari düsünmeniz gerekiyor. Hepimizin neden oldugunu bilmedigi bir kural var ortada. Bu kuraldan dolayi oyuncu almak istiyorsunuz. Yurt disinda bir takima gidip, Türk oyuncu almak istediginizde 7-8 milyon Euro para çekiyorlar. Su anda orada çok fazla seçeneginiz yok" seklinde konustu.



"Kadroyu genisletmek istiyoruz"

Kadroyu genisletmek istediklerini ifade eden Okan Buruk, "Bazi bölgelerde eksikliklerimiz var. Stoper bölgesine takviye istiyoruz. Emin Bayram hazirlik kampinda sakatlandi. Belki Emin hazir olsaydi, kullanacagimiz oyunculardan biriydi. O bölgeye oyuncu bakiyoruz. Ön tarafa da bize katki saglayacak farkli, çok yönlü oyuncu arayisimiz bir tane daha olacak. Eksiklerimizi de görüyoruz. Ayni anda iki sag bekimiz sakatlandi. Sol bekte sikintilar çekiyoruz. Her bölge ile ilgili sikintilar çekiyoruz. Takimi neredeyse sifirdan yaptik. Bunlarin da alisma süreci var. Benim geçen hafta en çok sevindigim seylerden biri ligin ilk haftasinda deplasmanda Antalyaspor, tam hazir degilsiniz, kadronuz oturmamis, galibiyetle baslamak çok önemliydi. Bugün de bunun tersini yasadik. Ikinci maç 6 puani yakalayip yolumuza devam etmek istiyorduk. Biz takim olarak daha iyisini yapacagiz. Bu anlamda hiç süphem yok. Daha iyi ortaya çikacak. Bu tür maçlar karsimiza çok fazla çikacak. Bu tür hakemler de karsimiza çikacak. Maçi durduran, maçin ritmini yavaslatan, belki alt ligde çok fazla maç yönettigi için buraya geldiginde bocalayan hakemler var. Çünkü ona adapte olmus. 3 kere avantaji durdu. Her aut atisi 1 dakikaya yakin sürüyor. Burada da bu tür hakemler de karsimiza çikacak. Biz Türk futbolu için oyun hizlansin, kalite artsin istiyoruz. Bu hakemlerle bunun olmasi çok zor. Bunlar oyunun süresinin uzamasinin sansi yok. Bu tür hakemler neredeyse belki 45 dakikalara, 40 dakikalara düsürebilirler" açiklamasinda bulundu.

"Bugün burada bizim için bir kaza oldu"

Oyunu oturma anlaminda bugün çok sikinti yasadiklari düsünmedigini ifade eden Okan Buruk, "Bireysel olarak performanslar düstügünde istediginiz oyun kalitesi de bazen oturmuyor. Belki de sunun da etkisi vardir; kendi sahamizda, dolu tribünler. Çok istahli da basladik. Üretmede sikinti yasayinca oyuncular bu anlamda hata yaptikça demoralize oldular. Yedigimiz golden sonra çok fazla demoralize olduk. 0-0 gitse belki son 15 dakikayi farkli oynayabilirdik. Ilk maçi heyecani belki üzerlerinde vardi. Yeni gelen oyuncularimiz var. Ilk 3-4 hafta, Trabzonspor maçina kadar olan süreci birbirimize alisma süreci olarak düsünüyorduk. Bugün burada bizim için bir kaza oldu. Insallah önümüzdeki hafta kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

Danimarkali futbolcu Victor Nelsson’un durumuyla ilgili sorulan soruya sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Kulübümüzün Nelsson ile ilgili tavri belli. Çok büyük bir para olmadigi sürece kulübümüz Nelsson’u birakmak istemiyor" diye cevap verdi.

Italyan golcü Andrea Belotti için ise Buruk, "Transferin basindan beri istegimiz olmustu. Son süreçte Belotti kendi ülkesinde genelde kalmayi düsünüyor gibi gelmisti. O konuyla ilgili bir gelisme yok" dedi.

Kaynak: İHA