Konyaspor-Basaksehir Maçi Eskisehir'de Oynanacak

Spor Toto Süper Lig’in 2. hafta maçinda Pazartesi günü oynanacak olan Konyaspor-Basaksehir maçi, saha zemini nedeniyle Eskisehir’de oynanmasina karar verildi.

Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasinda Konyaspor ile Basaksehir’in karsilasacagi müsabaka, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafindan mevcut saha zemini kosullarinin futbol oynamaya müsait olmadigi raporlanarak, maçin Eskisehir Yeni Atatürk Stadi’nda oynanmasi kararlastirildi. Konyaspor kulübünden konu ile ilglili yapilan açiklamada, “Türkiye Futbol Federasyonu Maç Planlama Müdürlügü’nün, Konya Büyüksehir Stadyumu’nda yaptigi zemin ve saha incelemesinde; mevcut zemin kosullarinin sporcu sagligini tehdit ettigi ve futbol oynamaya müsait olmadigi raporlanmistir. Inceleme ve raporlama dogrultusunda yaptigimiz erteleme talebimiz, Basaksehir FK tarafindan kabul edilmemistir. TFF’nin aldigi karara göre; Basaksehir maçimiz 15 Agustos Pazartesi günü saat 19.15’de Eskisehir Yeni Atatürk Stadyumu’nda oynanacaktir” denildi.

5. Islami Dayanisma Oyunlari’nin açilis seremonisi için Konya Büyüksehir Belediye Stadi zeminine kurulan sahne düzenekleri çimin zarar görmesine neden olmustu.

Kaynak: İHA