Gençlik Ve Spor Bakani Kasapoglu, Al Sharq Uluslararasi Gençlik Konferansi'na Katildi

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Istanbul’da katildigi Al Sharq Uluslararasi Gençlik Konferansi’nda, “Gençler için bir yol haritasi belirlemek, geriye baktiginda güç bulacagi bir takim çalismalari ortaya koymak hepimizin görevidir. Dünyayi adil kilmaya yönelik bir gençligi yetistirmeyi amaçliyoruz” dedi.

Al Sharq Uluslararasi Gençlik Konferansta üç büyük kitada çesitli alanlarda aktif gençleri bir araya getirmesi amaçlaniyor. Istanbul Bahçelievler’de bir otelde düzenlenen konferansa Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Lübnan Çevre Bakani Nasser Yassin, birçok konusmaci ve davetliler katildi.

Konferansa konusmaci olarak katilan Bakan Kasapoglu, “Bu anlamli çalismaya ev sahibi olmak bu özel isbirligine ev sahibi olmak bizler için çok heyecan vericidir. Özellikle gençligin uluslararasi anlamda güçlendirilmesi Türkiye olarak ta öncülük ettigimiz bu güne kadar süren gençlik alanindaki çalismalara hem Türkiye‘de hem uluslararasi alanda alt yapi anlaminda destek olduk. Dünya bir yandan büyürken bir yandan yeni sorunlar, yeni krizler her geçen gün insanligin karsisina çikiyor. Krizlerin asilmasina yönelik yeni yetenekler yeni bir takim çalismalar gerekiyor. Insan kaynaginin önemi bakisi, niyeti ve pratikligiyle yeni çalismalara öncülük edecek insanlarin her geçen gün önemi artiyor. Al Sharq Forum’un bu anlamda aksiyon aldigi bölge ile birlikte Türkiye pek çok konumda ortak amaçlari olan ülkeleri kapsiyor. Tabi cografyalarda çok ciddi çok eskiye dayanan girisimler olmakla birlikte daha güçlü is birliklerini, daha pratik somut adimlari atmanizi gerektiren süreçlerle karsilasiyoruz” dedi.

Gelistirilecek politikalarin hem ortak gelecegimiz adina önemli bir misyon tasiyacagini hem de her birimiz için belirleyici olacagini zihnimizden çikarmamamiz gerektigini kaydeden Bakan Kasapoglu, “Yeni dünyanin kazandirilarak ve kaybettirdikleri var. Burada her seyden önemlisi hepimiz için bir sorumluluk bilincidir. Bu çerçevede dünyanin ihtiyaç duydugu nitelikli insan kaynagini yetistirmenin her birimiz için önemli bir vazife oldugunu düsünüyorum. Sadece bölgesel anlamda degil küresel anlamda da gerekli insan kaynagini yetistirmek sadece teknik donanimla degil vicdanla gerekli insan kaynagi yetistirmek hepimiz için bir sorumluluktur. Gençler için bir yol haritasi rota belirlemek, geriye baktiginda güç bulacagi bir takim çalismalari ortaya koymak hepimizin görevidir. Türkiye olarak tarihi kültürel mirasi hem dogal güzellikleri egitim, kültür, sanatta kültür faaliyetleri olarak uluslararasi bir cazibe merkezini temsil ediyoruz” seklinde konustu.

Birligi beraberligi, birlikte hareket etmeyi, sinerjiyi güçlendirmeyi amaçlayan bir takim faaliyetlere ev sahipligi yapmak bizler için çok onur verici oldugunu vurgulayan Bakan Kasapoglu, “Türkiye olarak Islam dünyasindaki, gençlik alanindaki çalismalari bir arada yürütmeye birlikte güçlendirmeye devam edecegiz. Dünyayi adil kilmaya yönelik bir gençligi yetistirmeyi amaçliyoruz. Özellikle gençlerimiz için bu farkindaligi bu motivasyonu güçlü bir sekilde ortaya koymamiz gerekiyor. Inaniyorum ki bu çabalari hep birlikte Türkiye olarak çok farkli noktalara tasiriz. Gençlik kamlarimiz gençlik merkezlerimiz, gençlerin projelerini desteklemeye yönelik her alanda çok ciddi projelerimiz var. Gençleri bu noktada ortaya koydugu projelerle istekli talepkar görmek, yeni hayallerle ortaya çiktiklarini görmek ayri bir umut veriyor. Gençlik alanindaki çalismalarla sporun birlesme gücü bir araya getiren gücü ile ayri bir enstrüman oldugunun altini çizmek istiyorum. Spordaki isbirliklerini artirmaya yönelik çok büyük adimlar atilmasi gerektigini görüyorum. Uluslararasi diplomasinin en önemli enstrümanlar olmasi açisindan sporun altini çizmek istiyorum” açiklamasinda bulundu.

Türkiye ve dünyadan 1000 basarili genç lideri bir araya getirmeyi hedefleyen konferansta Türk gençleri için uluslararasi ag kazanabilmeleri amaçlaniyor. 11-15 Agustos 2022 tarihleri arasinda Istanbul’da düzenlenecek olan konferans, çesitli diyaloglar, paneller ve münazaralari içeren çesitli oturumlarla devam edecek.

Kaynak: İHA