Bayburt Üniversitesi Madalyali Sampiyonalar Listesine 5. Islami Dayanisma Oyunlarini Da Yazdi

Konya’da devam eden 5. Islami Dayanisma Oyunlarinda yarisan Bayburt Üniversitesi ögrencileri Necla Sahin Bocce Role Basamak Disiplininde Altin Madalya; Deniz Dagdelen Taekwondo 54 KG kategorisinde Gümüs Madalya ve Nese Sahin Bocce Altin Nokta Disiplininde Bronz Madalya kazandi.

Birçok uluslararasi ve ulusal sampiyonada Türkiye’yi ve Bayburt Üniversitesini basariyla temsil ederek madalyalar toplayan sporcular, 5. Islami Dayanisma Oyunlarini da bos geçmeyerek ’Sampiyonlarin Üniversitesi’ ekolünü bir kez daha tüm dünyaya duyurdu. Bayburt Üniversitesinde yüksek lisans egitimlerini basariyla sürdüren millî sporcular, Islam Cografyasini yakinlastirmak üzere sportif köprüler kurmayi amaçlayan anlamli sampiyonada, 56 ülkeden 3000’in üzerinde sporcunun ortak oldugu ve milyonlarin taniklik ettigi Oyunlar tarihine isimlerini gururla yazdirdilar. Bayburt Üniversitesi, sporcularinin Bocce’de bir altin ve bir bronz, Taekwondo’da ise bir gümüs olmak üzere toplamda üç madalya kazandigi Oyunlarda en basarili üniversiteler arasinda yer aldi.

Bayburt Üniversitesi ekolünün ’Sampiyonlar’ ekolü olduguna dikkat çeken sporcular, millî temsil ruhunun rekabet ve dayanismayi bir arada yasatan bir güç oldugunu vurguladilar. Sampiyonada en önemli basari hissinin kendilerini gerçeklestirmek oldugunu söyleyen sampiyon sporculardan Necla Sahin, "Bize güvenen ve hazirlik sürecinin her asamasinda basariya giden yolu ilmek ilmek isleyen üniversitemiz, her daim sinirlarimizi asmayi ögretti" dedi.

Oyunlarin Türkiye’nin ev sahipliginde gerçeklesmesinin önemi üzerinde duran Deniz Dagdelen, "Sampiyonada anlamli bir kavramin bizleri bir araya getirmesi, kazandigim madalyayi daha özel kildi. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum" ifadesini kullandi. Nese Sahin ise "Hocamiz, Rektörümüz ve Federasyon Baskanimiz Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e bize olan destegi ve inanci için tesekkür ediyorum" diye konustu.

Rektör Türkmen, ögrencilerinin basarisiyla gurur duydugunu ifade etti.

Rektör Türkmen tebrik konusmasinda, "Emek, basariya endeksli bir kavram olmasa da amacina ulasmis her alin terinin sporun tarihine atilmis bir imza olduguna inaniyoruz. Birçok kez Bocce’nin ve Taekwondo’nun ana yurdu sayilan ülkelerin sporcularini bile geride birakan sporcularimiz, emek, egitim ve inanç kavramlarinin harç oldugu bir basariya son parçayi eklediler. Bizim için basari, gerçeklesme anindan öncesinde, ilk adimda baslayan ve sürekli devam eden bir ögrenme sürecidir. Bunu saglamak ve ülkemize madalyalar kazandirmak paha biçilemez bir duygu. Degerli ögrencilerim Necla Sahin’i, Deniz Dagdelen’i ve Nese Sahin’i, temsil ettigim tüm kurumsal paydaslarim ve milletim adina gururla tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA