Abdullah Avci Açiklamasi 'Daha Iyi Olacagimizi Düsünüyorum'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Hatayspor maçinin ardindan, "Biraz daha topa sahip olup biraz daha dominant oyunla daha iyi olacagimizi düsünüyorum" dedi. Transfer konusunda da 1-2 eksikleri oldugunu vurgulayan Avci, yeni bir degerlendirme yapacagini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 2. haftasinda Trabzonspor ile Hatayspor karsilasti. Bordo-mavililer müsabakadan 1-0 galip ayrilarak ligde 2’de 2 yapti. Maçin ardindan degerlendirmelerde bulunan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Edin Visca’nin futbolun içinde sporun içinde olan talihsiz bir durum yasadigini dile getirerek, "Çok iyi bir profesyonel takimdas. Bunun altindan da kalkacaktir. Süresi zamani en yakin zamanda saglik ekibi tarafindan açiklanir. Ona geçmis olsun dileklerimizi de tüm takim olarak iletiyoruz. Buradan çiktiktan sonra da umarim görüsürüz yoksa yarin görüsecegiz" dedi.



"Taraftarimiz biraktigi yerden devam ediyor"

Taraftarin pozitif desteginin sürdügünü kaydeden Avci, "Taraftarimiz biraktigi yerden devam ediyor. Sampiyon takim devam ediyor. Takimlarina verdigi pozitif destek sürüyor. Onlar bu destegi vermeye devam etsinler. Onlara bir kez daha Cuma aksami stadyumu doldurduklari için biraktiklari yerden devam ettikleri tesekkür ediyorum. Onlar her sene bizim en iyi transferlerimiz" seklinde konustu.



"Iki maç 6 puan ve gol yemedik"

Hatayspor maçini degerlendiren Avci, "Topla genis alanda oynayan takim. Su ana kadar ki en genis alanda oynayan takim. Erce ile üçlü kuruyorlar, bekleri çok derinde oynuyorlar. Biz de burada baski kurup pozisyon olusturmaya çalistik ve ilk 25 dakikada bunu çok iyi yaptik ama pozisyon degerlendiremedik. Bugün attigimiz sut, gol beklentisi son derece yüksek. Niye yapamadik, genis alanda oynayan takimlara topu 2. 3. pastan sonra kaybedip topun pesinde kosmak bizim gibi takimlar için dogru degil. Rakibin bir fantastik vurusu disinda genelde pozisyon vermedik. Ikinci yari degisiklik sonrasi daha fazla topa sahip olma ve daha fazla pozisyon ve Ömür’ün attigi gol. Daha fazla atabilecegimiz gol var. Iki maç 6 puan ve gol yemedik, devam ediyoruz. Simdi önümüzde Türk futbolu ve bizim adimiza Kopenhag müsabakasi var. Ona yarindan itibaren hem zihinsel hem de fiziksel olarak hazirlanacagiz. Bu firsati degerlendirmek istiyorum. Hem maddi, hem manevi hem de prestij olarak degerlendirmek istiyorum. Rakibe basarilar diliyorum. Oyuncularimi basladigim yerde kazanarak devam edecegiz. Biraz daha topa sahip olup biraz daha dominant oyunla daha iyi olacagimizi düsünüyorum" ifadelerini kullandi.

"Visca’nin durumuna göre planlama yapacagiz"

Edin Visca’nin durumunun çok ekstra bir durum oldugunu ifade eden Avci, "Devamli yazdigin oynadigin, oynattigin bir oyuncu. Yarin bir saglik ekibiyle konusup bir durum degerlendirmesi yapacagiz. Marek bizim oyun planimizin en degerli taslarindan bir tanesi. Transferle ilgili bir-iki tane eksigimiz vardi. Birini aldik ama yeni firsatlar da çikabiliyor. Simdi stoper konusu var. Bugünden sonra yeni bir degerlendirme daha yapacagimi düsünebilirsiniz. Edin Visca’nin 3 ay mi olacak 6 ay mi olacak. Sürecini çok net bilemiyorum. Ona göre bir planlama yapacagiz. çalismaya devam en iyisini yapmaya devam. Ihtiyaç duyulan yerlere takviye için baskanimiz da yöneticilerimiz de destek veriyor. Yarindan sonra daha net bir karar verebilirim" diye konustu.

Enis Bardhi’nin takima katildigini hatirlatan Avci, "Kendisiyle de bir görüsme yaptim. Özel bir performans hocasiyla çalisti. Levante takimindan antrenman bilgilerini aldik. 8 ve 10 oynayabilen, set oyunu da oynayabilen duran top da kullanabilen olusturan bir oyuncu. Hem lig hem Sampiyonlar Ligi’nde pozitif rekabette bize yardimci olacak bir oyuncu" dedi.

Abdullah Avci gündemdeki Bartra transferiyle ilgili olarak ise söyle konustu: “Stoper konusu duruyor. Benim talep ettigim oyunculardan bir tanesiydi. Daha netlesmedigi için bir sey söylemek istemiyorum. Bizim oyunumuza uygun bir oyuncu. Çok önemli kariyeri olan çok önemli kupalari olan oyun felsefesine uygun bir oyuncu. Maçtan çiktigim için olup olmadigini bilmiyorum ona göre degerlendirecegim."

Kaynak: İHA