Binlerce Yillik Ata Sporu Gölcük'te Yasiyor

Gölcük Belediyesi Geleneksel Rahvan At Yarislari Gölcük Kosusu, spor tutkunlarini 14 Agustos Pazar günü bir kez daha Gölcük’te bir araya getirecek.

Gölcük, geleneksel spor dallarindan olan rahvan at yarisçilarinin bulusma noktasi olmaya devam ediyor. Gölcük Belediyesi Geleneksel Rahvan At Yarislari Gölcük Kosusu, 14 Agustos Pazar günü saat 12.00’da Gölcük Belediyesi Rahvan At Bakim ve Konaklama Tesisi Kosu Pisti’nde yapilacak. Gölcük Belediyesi ve Gölcük-Degirmendere Rahvan Atçilar Kulübü is birligiyle düzenlenecek yarislar, Türkiye’nin birçok ilinden rahvan at yarisçilarini bir kez daha Gölcük’te bulusturacak.

Gölcük Belediyesi Rahvan At Bakim ve Konaklama Tesisi Kosu Pisti’nde yapilacak altin kemer ve ödüllü yarislar, 11 kategoride büyük heyecana sahne olacak. Gölcük Belediyesi Geleneksel Rahvan At Yarislari Gölcük Kosusu heyecaninin yani sira, at üzerinde muhtesem akrobatik hareketlerle, Türk savas tarihinden örneklerin yer aldigi atli okçuluk gösterileri ve mehter takimi konseri de yer alacak.

Gölcük Belediye Baskani Ali Yildirim Sezer yaptigi açiklamada, "Gölcük Belediyesi olarak ata sporcularimizdan olan rahvan atçiliga destek olmayi sürdürüyoruz. Gölcük Belediyesi Geleneksel Rahvan At Yarislari Gölcük Kosusu, 14 Agustos Pazar günü, Gölcük Belediyesi Rahvan At Bakim ve Konaklama Tesisi Kosu Pisti’nde yapilacak. 11 kategoride yapilacak yarislarin yani sira at üzerinde muhtesem akrobatik hareketlerle, Türk savas tarihinden örneklerin yer aldigi atli okçuluk gösterileri de olacak. Hemsehrilerimizi yarislari ve gösterileri izlemeye davet ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA