Yaz Spor Okulundaki Çocuklarin Hedefi Milli Formayi Giymek

Bingöl’de açilan yaz spor okulundaki basketbol alaninda egitim gören çocuklarin hedefi, ay-yildizli formayi giymek.

Gençlik ve Spor Bakanligi’nin destekleri ile ülke genelinde oldugu gibi Bingöl’de de Gençlik ve Spor Il Müdürlügü koordinesinde açilan Yaz Spor Okullari, çocuklarin yaz tatilini daha verimli geçirmesini sagliyor. Il Müdürlügüne bagli Karsiyaka Mahallesi’nde bulunan Çok Amaçli Spor Salonu’nda haftanin belirli günlerinde basketbol egitimi alan çocuklar, hem müsabakalara hazirlaniyor hem de takim seçmeleri için formayi terletiyor. Çesitli kademelerde basketbol egitimi alan 150’ye yakin çocugun hedefi ise milli forma giymek.

Basketbol Antrenörü Selçuk Aydogdu, "Yaz Spor Okullari devam ediyor. Yaklasik 150’ye yakin ögrencimiz var. Antrenmanlarimiz dolu dolu geçiyor. Çocuklar da çok heyecanli. Özellikle bu sportif sahalarin yapilmasi, salonlarin yapilmasi bizim için ciddi bir avantaj sagladi. Amacimiz burada çocuklara dogru egitimi vermek, basketbolu dogru ögretmek. Bingöl birçok bransta basari elde etti, bizim de amacimiz basketbolun çitasini yükseltip, Bingöl’ü basketbol sehri yapmak" dedi.

Yildiz takiminin geçen yil sampiyon oldugunu aktaran Aydogdu, "Bizim 2008-2009 yildiz takimimiz, geçen yil Diyarbakir ve Elazig’da bölge sampiyonlugu yasadi. Tabi bu sampiyonluk çocuklarin hedefini çok yükseltti. Çocuklarin hedefi suan milli takima girmek, ay-yildizli formayi sirtinda tasimak. Çocuklar önce iyi insan olacak sonra iyi sporcu olacak. Insallah milli takimlarda hem sehrini hem de kendisini temsil edecek" seklinde konustu.

Hedefinin milli takima girmek oldugunu dile getiren Muhammed Fatih Öztürk, "Burada basketbol oynuyorum, sporcu olmaya çalisiyorum. Selçuk hocam ve arkadaslarimla beraber basketbol oynuyorum. Benim hedefim milli takima ve herhangi bir takima seçilmek, basketbolda gelismek. Bize bu imkani saglayan herkese çok tesekkür ederim" diye konustu.

Kaynak: İHA