Sel Sebebi Ile Ligden Çekilen Kastamonuspor 1966, Afetin Yil Dönümünde Sezon Açilisi Yapti

Kastamonu’da geçen yil yasanan se felaketi sebebiyle 2. Lig’den çekilen GMG Kastamonuspor 1966, felaketin yil dönümünde sezon açilisini yapti. Sezon hazirliklarina baslayan GMG Kastamonuspor 1966, transfer yasagini da kaldirarak yaklasik 10 futbolcuyu takima kazandirmak için girisimlerine basladi.

11 Agustos 2021 yilinda Bati Karadeniz’de yasanan sel felaketinde en çok etkilenen Kastamonu’nun 2. Lig’de mücadele eden takimi GMG Kastamonuspor 1966, 80 kisinin hayatini kaybettigi ve onlarla binanin yikildigi sel felaketi sonrasinda ligden çekismisti. Sel felaketinin yil dönümünde GMG Kastamonuspor 1966, tekrar sezon açilisini yapti. Çalismalarina baslayan takim, bu yil 2. Lig Kirmizi Grup’ta mücadele edecek. Transfer yasagini da kaldiran takimin yeni futbolculari renklerine katmak için girisimlerde bulundugu belirtildi.

Metin Akpunar: "Sel felaketinin yil dönümünde sezon açilisini gerçeklestirdik"

GMG Kastamonuspor 1966’da transfer yasaginin kaldirildigini belirten Teknik Direktör Metin Akpunar, "Bu hazin olaydan dolayi takimimiz, ligden bir yil süreyle çekilmek zorunda kalmisti. Yine ayni tarihte insallah baskanimizin da destekleriyle sezonu açtik. Bugün itibariyle hem çalismalarimiza hem de transfer sürecine start verdik. Kastamonuspor, benim daha önce çalistigim dönemde yani 4 yil önce yabanci olmadigimiz bir camia. 2 yil üst üste play-off oynayan bir camia. 1. Lig kapisindan geri dönmüstük. Insallah bir üst lige çikmayi rabbim bizlere nasip eder. Tabii ki isimizin zor oldugunu biliyorum. Bugün itibariyle 18 gün sonra ilk olarak ligde Serik maçiyla karsilasacagiz. Çok az bir süremiz var. Transferde özellikle bu konulara dikkat etmemiz gerekiyor. Transfer tahtasini açmakta yardimci olan futbolcu kardeslerimi de buradan tesekkür ederim. Zaten onlar yardimci olmasaydi, biraz daha zorlasirdi isimiz. Bunlar hem iyi oyuncular, degerli oyuncular hem de kisilik ve karakter olarak bizlere çok sey katacaklarina inaniyorum bu kardeslerimizin. Onun için bizlerin dikkat etmesi gereken su anda kamp yapan hazir oyunculari transfer edebilirsek en kisa sürede basarili olacagimiza inaniyorum. Bütün ilin, bütün sporcularin istedigi ilk etapta bu. Biraz sabirli olmalari gerekiyor. Hazirlik dönemleri bilindigi üzere minimum 6 hafta sürer. Ondan sonra takim 4 hafta daha oynadiktan sonra oturur. Bizim bugün itibariyle sadece 18 günümüz var. Biz bu 18 gün içerisinde hem transfer yapacagiz hem de takimi teknik ve taktik olarak oturtmaya çalisacagiz. Bizde kolay olmadigini biliyoruz. Hayatimin basindan sonuna kadar simdiye kadar hiçbir isim kolay olmadi. Bu görevi seve seve kabul ettim. Onun için bütün Kastamonu taraftarina simdiden sevgilerimi ve saygilarimi sunuyorum" dedi.



Cengiz Aygün: "Yaklasik 10 futbolcu ile yeni dönemde anlasmaya vardik"

Yaklasik 10 futbolcu ile yeni dönemde anlasmaya vardiklarini söyleyen GMG Kastamonuspor 1966 Onursal Baskani Cengiz Aygün ise, "Takimimiz sikintili bir süreçteydi. Maalesef çok talipli arkadaslarimiz oldu ama onlarda baktilar sartlara, sartlar uygun gelmedi onlara yönetmek için veya bir anonim sirketi süreci vardi. Buna talip çikan olmadi. Mecburen mevcut yönetimimiz ve sevgili baskanimizla birlikte bütün degerlendirmelerimizi yaptik. Ilimizi ve Kastamonuspor’u yalniz birakmama noktasinda üstümüze düseni yapmaya karar verdik. Asagi yukari bugün itibariyle transfer tahtasi açildi. Belki birkaç tane ulasilamayan futbolcular var. Resmi olarak belki ilan edilmedi ama onlarin paralari da bloke edildi. Yani transfer tahtasi Kastamonusporumuzun açilmistir, hayirli ugurlu olsun. 8-10 tane futbolcu ile de yeni dönem için anlasmaya vardigimiz oyuncular hazir. Transfere de hizlica devam edecegiz. Biliyoruz çok geç bir süreç. Çok geç kalindi. Çünkü çok fazla git gel yasandi. Ama ben bu süreci bu kahraman futbolcularla ve yeni gelecek arkadaslarla asacagimiza inaniyorum. Metin hocamiz ile de anlasmaya vardik. Bu yil Kastamonspor’un hocasi Metin hocamiz, yardimlariyla birlikte takimin basina geçti. Kendisi ile bu noktada mutabakata vardik. Hayirli ugurlu olsun kendisine de bu arada" diye konustu.



"Bütün stadi hinca hinç bundan sonra dolu istiyorum"

Taraftarlarin bütün stadi doldurmasini isteyen Aygün, "Madem biz bu hamleyi yaptik, artik Kastamonu sahlanmak zorunda. Artik Kastamonu laf üretmeyecek. Bugüne kadar herkes konustu, saygi ile karsiliyorum, haklilardir, hiçbir itirazim yok. Ama bu saatten sonra sadece Kastamonu’da yasayan 400 bin Kastamonulu degil, Istanbul’da ve baska illerde yasayan yaklasik 3 milyon Kastamonulu var. Herkes bu ile sahip çikmak ve bu ilin takimina sahip çikmak zorunda. Artik ben Kastamonu’dan karsiligini istiyorum. Taraftarlari bundan sonra statta hinca hinç dolu istiyorum. Insanlarin sadece yazip çizmek degil, gerçekten sahip çiktigini göstermesini istiyorum. Su anda kadromuzu hocamizla ve teknik heyetimizle birlikte mümkün olan en iyi kadroyu bugünün sartlarina göre en iyi kadroyu kurmaya çalisiyoruz. Bundan sonra ilk maçimiza Allah nasip ederse bu ayin 28’in de sahamizda Serik ile oynayacagiz. Serik maçinda statta hinca hinç bir kere Kastamonululari istiyorum. Eger Serik maçinda o stadi Kastamonulular, çünkü 5 bin kisilik bir stat, en az o statta 4 bin kisiyi görmezsem o zaman dönecegim ve hepinize ben soracagim. Gördünüz mü Kastamonu’yu diyecegim. Sadece konusmak degil, statta insanlarin olmasini istiyorum. Bütün Kastamonulu hemsehrilerimden istirham ediyorum" seklinde konustu.



"Bölgede 2. Lig’de oynayan ve bir tek stadi olmayan il biziz"

Bölgede sadece GMG Kastamonuspor 1966’nin 2. Lig’de oynadigini ve buna ragmen tek stadi olmayan il oldugunu söyleyen Cengiz Aygün, "Bir tek stadi olmayan bu bölgede il biziz. Yok, stadimiz, yikilacak halde bir stadimiz var. Karabük, BAL’a düstü, stadini görüyorsunuz. Çankiri’nin stadi bizden çok iyi, 3. Lig’de. Sinop’un stadi yapildi, Çorum’un stadi bizden iyi. Biz, 2. Lig’de oynayan bu bölgedeki tek takimiz. En uçta Zonguldak var, onun disinda 2. Lig’de oynayan tek takimiz. Ama bir stadimiz bile yok. O stadinda yapilmasi için öncelikle bizler bir sey yapmamiz gerekiyor. Öncelikle o stadi doldurmaliyiz. O stat dolmali ki, görsünler, bu stat doluyor bu stat yetmiyor desinler. Bizim Kastamonu’da 5 bin insanimiz yok mu sanki. Herkesi stadi doldurmaya ve takimimiza sahip çikmaya davet ediyorum, bekliyorum" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA