Sampiyon Bisikletçiler Erciyes'te Yetisecek

Kayseri Erciyes A.S. gelecegin bisikletçilerini yetistirmek için özel olarak hazirladigi bisiklet ve aktivite parkini çocuklarin hizmetine sundu.

Yaz mevsiminde bisiklet, yürüyüs, tirmanis, gibi tüm dag ve tabiat sporlari için genis imkânlarin sunuldugu Erciyes, her yil yüzlerce amatör ve profesyonel bisikletçiyi de agirliyor. Ülkemizde ilk kez Erciyes Dagi’nda insa edilen ve downhill, mtb gibi tüm dag bisikleti kullanicilari için farkli zorluk derecelerinde parkurlarin bulundugu Erciyes’te çocuklar için de özel bisiklet ve aktivite parki olusturuldu. Kayseri Büyüksehir Belediyesi Erciyes A.S. tarafindan 2 bin 200 metrede bulunan Tekir bölgesine kurulan bisiklet ve oyun parki, çocuklarin hem eglenmesi hem zihinsel ve fiziki gelisimi hem de iyi bir bisiklet sporcusu olarak yetismesi için planlandi. Yaklasik 1000 metrekarelik bir alan üzerine kurulan ve etrafi çevrilerek güvenli bir ortam olusturulan bisiklet parki, çocuklarin doyasiya vakit geçirmesine ortam hazirliyor. Erciyes’te 09:00-17:00 saatleri arasinda hizmet vermekte olan bisiklet egitim alani 4-16 yas araligindaki çocuklari kabul ediyor. Çocuklar haftanin 7 park içerisinde bulunan bisikletlerden bedelsiz faydalanabildikleri gibi kendi bisikletlerini de getirip kullanabiliyorlar.

Konu ile ilgili bir açiklama yapan Erciyes A.S. Yönetim Kurulu Baskani Dr. Murat Cahid Cingi, “Erciyes’i yönetmeye basladigimiz ilk günden itibaren bu emsalsiz dagi bisiklet sporu için de global bir merkez haline getirme vizyonumuzu ortaya koyduk ve hedeflerimize her geçen gün adim adim yaklastik. Türkiye’nin ilk downhill parkurlarini olusturduk ve ülkemizde ilk defa Downhill Avrupa Kupalari yaptik. Dag bisikleti kategorisi olan MTB’de defalarca uluslararasi müsabakalara ev sahibi olduk. Yol bisikletinde dünyada en fazla yaris yapilan mekanlardan bir tanesi haline geldik ve her yaz 30’a yakin ülkenin takimini Erciyes’e çekmeyi basardik. Artik gelecegin bisiklet sporcularini yetistirmek için de bu yaz çocuklarimiz için bir egitim alani olusturduk. Hedefimiz küçük bir idman parki olan bu parkurda hem yavrularimiza hem ailelerine bisikleti sevdirmek, dag ve downhill binisine alistirmak, gelecegin sampiyonlarinin yetismesine vesile olmak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA