Mugla'nin Sampiyon Takimi Türk Bayraklariyla Karsilandi

Anadolu Yildizlar Ligi Hentbol Türkiye Sampiyonasi’nda Mugla Il Karmasi Erkek Takimi Türkiye Sampiyonu olurken, sampiyon takim Türk bayraklariyla karsilandi.



Gençlik ve Spor Bakanligi Spor Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafindan Adana’da 6-12 Agustos 2022 tarihleri arasinda düzenlenen Anadolu Yildizlar Ligi (Analig) Hentbol Türkiye Birinciligi final maçlarinda 2008, 2009 ve 2010 dogumlu oyunculardan olusan 12’ser il karmalari mücadele etti. Anadolu Yildizlar Ligi (Analig) Hentbol Türkiye Sampiyonasi’nda temsil eden Mugla Il Karmasi Erkek Takimi Final maçinda Trabzon Il Karmasi Takimini 17-12 yenerek Türkiye Sampiyonu oldu.

Bu yil Okul Sporlari Yildiz Erkeklerde Türkiye Sampiyonu olan Hentbol Erkek Takimi Anadolu Yildizlar Ligi’nde de Türkiye Sampiyonu olarak ikinci sampiyonluguna ulasti. Mugla Gençlik ve Spor Il Müdürü Kazim Açikbas ve aileleri Mugla Il Müdürlügü önünde sampiyon takimi bayraklarla ve çiçeklerle karsiladi. Ailelerin alkislariyla araçtan inen takimi tebrik eden Mugla Gençlik ve spor Il Müdürü Kazim Açikbas, “Hentbolda daha büyük basarilari hedefliyoruz. Antrenörümüzü, Hentbol Mugla Il Temsilcimizi, sporcularimizi, ayrica en önemlisi de sampiyon anne babalari kutluyorum” ifadelerini kullandi.

Tebrikleri kabul eden Mugla Hentbol Il Temsilcisi Recai Gülhan ve Antrenör Ufuk Canikli bu yil Mugla’ya ikinci Türkiye sampiyonlugunu kazandirdiklari için mutlu ve gururlu olduklarini ifade etti.



Mugla Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Hentbol Antrenörü Ufuk Canikli ise, “Uzun ve yorucu geçen bir sezonun daha sonuna geldik. Bunca yil verdigimiz emeklerin karsiligini bir sezonda iki Türkiye sampiyonluguyla taçlandirdik. Sezon basindan beri özveriyle çalisan sporcularimiza bizlere destek olan herkese tesekkür ederim. Mugla hentbolda çok daha iyi yerlere gelecek” diye konustu.



Mugla Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’nden yapilan açiklamada, “Mugla sporda basaridan basariya kosuyor. Bu yil Anadolu Yildizlar Ligi’nden Mugla’ya hokey, yüzme ve tenis bransinin ardindan bir basarida hentboldan geldi. Bu sezon üst üste ikinci kez Türkiye sampiyonluguna ulasan sporcularimizi, antrenörümüzü ve emegi geçen herkesi tebrik ediyor, basarilarinin devamini diliyoruz” ifadeleri kullanildi.

Kaynak: İHA