Jesus Açiklamasi '7 Farkli Oyuncu Da Istediklerimizi Karsiladi'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, bu maçin kendileri için iki hedefi oldugunu belirterek, "Birincisi turu geçmekti, digeri ise süre almayan oyuncularin oynamasi. 7 farkli oyuncu da istediklerimizi karsiladi" dedi.

UEFA Avrupa Ligi 3’üncü Ön Eleme Turu’nda Fenerbahçe Çekya temsilcisi Slovacko ile 1-1 berabere kalarak play-off turunda Avusturya temsilcisi Austria Wien’in rakibi oldu. Karsilasma sonrasinda düzenlenen basin toplantisinda Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus açiklamalarda bulundu. Deneyimli teknik adam, “Bu maçin Fenerbahçe için iki hedefi vardi. Birincisi turu geçmek ve süre almayan oyuncularin oynamasiydi. Ligden farkli 7 oyuncu oynattik. Böylelikle bu oyunculara maç tecrübesi ve forma rekabeti kazandirdik. 7 farkli oyuncu da istediklerimizi karsiladi. Gösterdiler ki biz bütün oyuncularimiza güvenebiliriz“ diye konustu.



“Arda yardimci hakemlerle konusuyordu, uyardim”

Maçin ilk yarisinda Arda Güler’e yaptigi uyarilarla ilgili de konusan deneyimli teknik adam, “Teknik direktörün isi bu. Sahadaki oyuncularina her zaman yardim etmeli. Ben maçi yasayan bir antrenörüm. Oyuncularimi düzeltemeye, onlara yardim etmeye çalisiyorum. Arda yardimci hakemlerle konusuyordu, uyardim. Çok genç bir oyuncu. Bugün sahada performans olarak iyiydi” açiklamasinda bulundu.

“Fenerbahçe, Avrupa kulüpler siralamasinda hak etmedigi yerde”

"Avrupa kupalarindaki hedefiniz nedir?" sorusuna ise Portekizli teknik adam, “Öncelikli hedefimiz gruplara kalmak. Sonrasinda gidebildigimiz yere gidecegiz. Fenerbahçe, Avrupa kulüpler siralamasinda hak etmedigi yerde. Bunu yukarilara çikartmaliyiz. Bu zamanla olacak. Gidebildigimiz en üst yere gitmeyi hedefliyoruz” diye cevap verdi.

Austria Wien maçi hakkinda da konusan Jorge Jesus, “Henüz rakip için hazirlanmadik. Önce oynayacagimiz bir lig maçimiz var. Bunu geçmek önemli. Su ana kadar maç maç ilerleyerek devam ediyoruz. Uzatmalarda kaybettigimiz Dinamo Kiev maçini saymazsak resmi karsilasmalarda hiç kaybetmedik. Bugün 7 oyuncumuzun performansi önemliydi. Onlara hem maç tecrübesi hem de forma rekabeti kazandirdik” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA