Ilhan Palut Açiklamasi 'Son Derece Kabul Edilemez Bir Skor Ve Elenis'

Konyaspor Teknik Direktörü Ilhan Palut, Vaduz karsisinda aldiklari 4-2’lik maglubiyetin ve elenmenin kabul edilemez oldugunu belirterek, çok çabuk toparlanarak lige döneceklerini söyledi.

Konyaspor Teknik Direktörü Ilhan Palut, UEFA Konferans Ligi 3. Eleme Turu rövans maçinda Lihtenstayn temsilcisi Vaduz’a 4-2 maglup olduklari maçin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Turu geçmek istediklerini fakat üzgün olduklarini söyleyerek sözlerine baslayan Ilhan Palut, “4-2 yenildik. Son derece kabul edilemez bir skor ve elenis. Bize güvenen insanlardan, camiamizdan takimim adina özür diliyorum, en basta elendigimiz sonra onlari böyle bir skorla muhatap ettigimiz için. Evet bundan sonrasi için klasiktir; ama dogrudur ayaga kalkmaya çalisacagiz. Çok çabuk toparlanacagiz ve ligimize bakacagiz. Önemsiz mi? Asla degil. Iki, üç cümleyle geçirilecek bir durum mu? Degil. Ama su anda yapacak baska da bir seyimiz yok. Birbirimize sarilarak ayaga kalkmaya çalisacagiz” dedi.



“Bir sekilde oyuncularimiza güvenecegiz”

Palut, son lig maçindaki 11’den 5 oyuncun bu maçin ilk 11’inde yer almadigi ile ilgili soruya, ’’Böyle bir fikstür ve üzerine yolculuklar yaptik. Biliyorsunuz artik bütün mesafeler ölçülebiliyor. Bazi oyuncularimizin artik bir maçi daha 90 dakika oynamaya fiziksel manada tahammülleri kalmamistir. Sahada 11’de görev verdigim 4-5 oyuncu da bu konumdaydi. En azindan sahaya yeni bir enerji katmak istedim. Çünkü bu sik maç periyodunda geçen de bahsettim. Bir sekilde oyuncularimiza güvenecegiz. Onlardan verim almaya çalisacagiz. ‘Takimin alistigi ana kadrodan ayrildigi zaman performansinda bir degisme oldu mu?’ diye bu soruyu düzenlersek, evet ama bu bahsettigimiz oyuncular bizim bekledigimiz 90 dakikalik performansi gösterebilecek durumda fizik olarak degillerdi. Ondan böyle bir karar aldim. Bu sorunun ucu açiktir ama buna mecburdum” ifadelerini kullandi.

“Futbolda her sey var”

Maçta 1-1’den sonra takimin düstügü ve yeni bir stoper transferiyle ilgili soruya ise Palut, ’’Ben 1-1’den öte, 2-1’le alakali o bahsettigim düsüsü gördüm. Ama ikinci yarinin geneline baktigimiz zaman gene çok pozisyonlar bulduk. Oyunu birakmadik ama 3. golden sonra iyice riskler aldik ve oyunun disiplininden koptuk. Futbolda her sey var. Disiplini korumak lazim ama bazi skorlar size erken risklerde aldirabiliyor. Onun da etkilerini gördügümüzü söyleyebilirim. Bu konu yönetimle konusacagimiz bir konu. Ama oyuncularin maç performanslari bizim sezonluk planlarimiz üzerinde çok fazla etki tasimiyor. Sezonluk planimiz var. O bahsettiginiz mevkide Türk oyuncu kullanmak istiyoruz bir kere. Çünkü biliyorsunuz 3 Türk oynatma durumumuz var. Bu noktada da pazar son derece dar. Elimizdeki oyunculara bir sekilde güvenecegiz” seklinde konustu.



“Zeminin bozuk olmasi Vaduz’dan 4 gol yememizi açiklayamaz”

Zeminle alakali hiçbir özürlerinin olmadigini kaydeden Palut, “Rakibimiz bizim kadar pas yapan bir takim olmasa da onlari da bu sahada bir sekilde hayatlarinda ilk defa geldikleri bir ortama çiktilar, mücadele ettiler. Belki çok göze hos gelen bir oyun oynamadilar ama mücadele ettiler, savastilar. Hiç atmadigimiz kadar direkt top attik ama asla ve asla zeminin bugün biraz bozuk olmasi bizim Vaduz’dan 4 gol yememizi açiklayamaz. Zemine geldigimiz zaman yogun çalismalarla eski haline döner. Iyi zeminlerde futbol oynamak da, bu futbolu izlemek de çok daha keyifli" diye konustu.

Kaynak: İHA